Anot fitneso ekspertų, važiavimas dviračiu – vienas naudingiausių pratimų, padedančių pasiekti norimą fitneso lygį. Spiningo dviratis – vis populiarėjantis treniruoklis, padedantis lauko treniruotes atlikti namuose. Dviračius treniruoklius ir spiningo dviračius rasite kiekvienoje sporto salėje. Jie padeda stiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą, ne tik kūną. Viena 45 min. trukmės treniruotė ant spiningo dviračio gali padėti sudeginti net iki 600 kalorijų!

Kas yra spiningo dviratis?

Spiningo dviratis – treniruoklis, kuris dažniausiai naudojamas dviratininkų treniruotėms. Šie treniruokliai, skirtingai nei įprastas dviratis treniruoklis, turi tikslesnį pasipriešinimo reguliavimą, tiksliau atkartoja važiavimą dviračiu. Treniruodamiesi ant spiningo dviračio asmenys turi galimybę atsistoti, kas padeda efektyviau mesti svorį. Šių dviračių pedalai sustiprinti, tad yra tinkami įvairaus svorio ir ūgio naudotojams.

5 priežastys naudoti spiningo dviratį

1. Padeda numesti svorio. Sakoma, kad būtent spiningo dviratis šiais laikais yra efektyviausia svorio metimo priemonė. Vienos treniruotės ant jo metu nesunkiai sudeginsite nuo 400 iki 600 kalorijų (per maždaug 45 min. trukmės treniruotę). Šis treniruoklis suteikia sportuojančiajam pasinerti į intensyvią treniruotę, kurios metu per trumpą laiką sudeginamas didelis kalorijų kiekis. Treniruotės ant spiningo dviračio būtinos ir žmonėms, kurie nori pašalinti riebalus nuo tam tikrų kūno vietų.

2. Padeda didinti jėgą. Kultūristai spiningo dviračius naudoja norėdami padidinti kūno jėgą. Nesvarbu, ar norite stiprinti rankas, ar sėdmenis, šis treniruoklis padės jums užsiauginti raumenų. Jums tereikia minti skirtingu tempu ir keisti greitį, kad raumenys augtų efektyviau.

3. Juo naudodamiesi galite atlikti kardo treniruotes. Daugelis besilankančiųjų sporto salėje susiduria su dėl didelio krūvio padidėjusiu pulsu. Tai sustabdo juos nuo bet kokių didesnio intensyvumo treniruočių. Spiningo dviračiai itin naudingi norintiems sustiprinti savo širdies ir kraujagyslių sistemą ir padidinti savo ištvermę.

4. Juo naudotis saugu. Atlikti širdies ir kraujagyslių sistemą stiprinančias treniruotes gali būti pavojinga – jos kartais itin apkrauna kelius ir kitas kūno dalis. Nesvarbu koks atsargus būsite, traumų ar sužalojimų galite neišvengti. Nors kardio treniruotės padeda žmogui sudeginti daug kalorijų ir didinti ištvermę, susižalojimų rizika visuomet išlieka. Tolygus treniravimasis spiningo dviračiu neturi neigiamo poveikio jūsų kelių ir klubų sąnariams, tad jis yra itin saugus naudotis.

5. Suteikia galimybę keisti savo treniruotę. Nesvarbu, ar jūs esate pradedantysis, ar fitneso ekspertas, treniruočių modifikavimas jums pravers. Jis padeda jūsų kūnui ir raumenims nepriprasti prie vienodų treniruočių ir tobulėti bei stiprėti. Net jei susižeidėte, neprivalote nustoti treniruotis – tiesiog galite sumažinti tempą ir pasipriešinimo lygį ir treniruotis toliau!

Spiningo dviratis – puikus treniruoklis, padedantis stiprinti bene viso kūno raumenis, širdies ir kraujagyslių sistemą, didinti ištvermę. Čia pateikėme tik keletą jo naudų ir privalumų, tad būtinai apsvarstykite jo įsigijimą ar bent išbandymą!

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui