Maisto termosai

Šilti gėrimai žvarbiomis dienomis ne tik padeda sušilti ir suteikia papildomos energijos, bet ir kiek pakelia nuotaiką. Nesvarbu, ar išsiruošėte į pasivaikščiojimą ar žygį, į darbą, universitetą ar mokyklą, kokybiškas termosas suteiks jums galimybę kelyje atsigerti karštos arbatos, kakavos ar kavos. Mūsų elektroninėje parduotuvėje rasite gausų įvairių termosų ir termo puodelių pasirinkimą. Įsigykite!

Kyla klausimų? Paskaitykite mūsų parengtą gidą:

Termosas: kokį pasirinkti, kad netektų nusivilti?
Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Talpa
l l
Spalva
Filtravimas

Termosai, termo puodeliai internetu

Šiltas maistas, karšta garuojanti kava ar kvapni arbata pietums – puikus pasirinkimas, suteikiantis ne tik daugiau energijos, bet ir pakeliantis nuotaiką. Nesvarbu, ar esate darbe, universitete, mokykloje, o gal žygyje gamtoje, norėdami valgyti šiltą maistą, tikrai neturite keliauti į kavinę ar valgyklą. Tam puikiai praverčia termosai ar termo puodeliai, kurie leidžia ne tik mėgautis šiltu, pačių pasigamintu maistu, bet ir sutaupyti. Mūsų asortimente rasite gausų termosų ir termo puodelių pasirinkimą, o kad nepasiklystumėte kainų, tipų ar modelių įvairovėje, siūlome keletą naudingų patarimų, padėsiančių išsirinkti kiekvieno lūkesčius išpildantį termosą.

Termosas ar termo puodelis?

Norėdami įsigyti tinkamą termosą pirmiausia turite nuspręsti, kam jį naudosite. Vieni termosai skirti maistui, kiti – gėrimams. Prie maistui skirtų termosų dažnai pridedami stalo įrankiai – šaukštai ar šakutės, be to, šio tipo termosai skiriasi savo forma ir matmenimis – jie platesni ir žemesnis už gėrimams skirtus termosus. Termosai gėrimams dažniausiai turi užsukamą dangtelį, kuris lengvai virsta puodeliu. Termosas-gertuvė pravers tiems, kurie karštomis dienomis norės mėgautis vėsiu gėrimu. Termo puodeliai taip pat skirti gėrimams, tačiau šie puodeliai dažnai turi patogią rankeną ir paspaudžiamą ar atstumiamą dangtelį, kurio net nereikia nuimti, norint gurkšnoti karštą gėrimą. Termo puodeliai puikus pasirinkimas nespėjusiems pasimėgauti kavos puodeliu namuose, nes, susipylę kavą į termo puodelį, galėsite ją gerti važiuodami į darbą ar skubėdami į paskaitas.

Kiek laiko termosas išlaiko temperatūrą?  Pagrindinis klausimas, į kurį turite rasti atsakymą, prieš pirkdami termosą

Ieškantys termoso nori, kad šis kuo ilgiau išlaikytų gėrimą ar maistą karštą arba, atvirkščiai, šaltą. Kiekvieno termoso išlaikoma temperatūra – individuali, todėl, prieš įsigydami šį indą, būtinai perskaitykite produktų aprašymus. Čia rasite, kiek laiko ir kokią temperatūrą išlaiko termosas, be to, kokioje temperatūroje gamintojas atliko karščio išlaikymo testą. Atminkite, kad didesni termosai išlaiko maisto ar gėrimo temperatūrą ilgiau. Jei ieškote termoso gėrimams, įvertinkite faktą, kad termosas išlaiko norimą gėrimo temperatūrą gerokai ilgiau nei termo puodelis. Gamintojai neretai pateikia plačius laiko rėžius, kurie žymi termoso išlaikomą temperatūrą. Tiesa, termoso išlaikoma temperatūra priklauso nuo kelių faktorių: kaip ilgai laikysite atidarytą termosą, kiek kartų jį atidarysite, kokios temperatūros gėrimą įsipilsite į termosą. Priklausomai nuo šių aspektų tas pats termosas gali išlaikyti vienodą temperatūrą skirtingą laiką.

Talpa: kuo didesnis, tuo geresnis?

Talpa – dar vienas svarbus pasirinkimo kriterijus. Mūsų asortimente galite rasti termosų ir termo puodelių nuo 0,2 l iki 1,5 l. Norėdami išsirinkti tinkamos talpos termosą, pirmiausia įvertinkite, kam šis skirtas. Vaikams į mokyklą daug patogiau ir lengviau neštis mažesnius termosus, kurių talpa – apie 0,5 l. Jei ieškote termoso sau, įvertinkite, kokį kiekį kavos ar arbatos mėgstate išgerti ir būtinai atsižvelkite į termoso matmenis, kad šis tilptų į Jūsų rankinę ar krepšį. Keliaujantiems į žygį ar savaitgalinę žvejybą, pravers daug didesnis termosas, kad mėgstamo gėrimo ar skanaus maisto užtektų ne vienam kartui, bet visai dienai.

Termoso patvarumą lemia kokybiškos medžiagos

Norint, kad termosas ilgai tarnautų, svarbu atkreipti dėmesį į medžiagas, iš kurių pagamintas šis indas. Bene patys populiariausi termosai – pagaminti iš nerūdijančio plieno. Termosai, turintys plieninę kolbą, yra patvarūs, atsparūs menkiems dūžiams, be to, ilgiau išlaiko norimą maisto ar gėrimo temperatūrą. Tiesa, prieš perkant termosą, svarbu atsižvelgti ir į dangtelio tipą. Norint, kad termosas tarnautų ne vienus metus, svarbu, kad jis būtų sandarus, juk niekas nenaudos antrą kartą to paties termoso, iš kurio pasipylė gėrimas. Rekomenduojame rinktis termosus, turinčius vientisą kamštį, kurio nereikėtų visiškai išsukti. Toks dangtelis bus ne tik sandaresnis, bet ir geriau išlaikys norimą temperatūrą.

Dizainas

Mūsų asortimente termosų spalvų įvairovė primena vaivorykštę. Geltoni, mėlyni, oranžiniai, raudoni ar žali termosai tikrai patrauks aplinkinių dėmesį. Žinoma, čia rasite ir klasikinių spalvų termosų – baltų ar juodų, o nemėgstantys jokių atspalvių gali rinktis metalinius termosus. Vaikams puikiai tiks žaismingi ir ryškiaspalviai Primus termosai, iš kurių bus žymiai skaniau valgyti.

Pigus termosas internetu

Domina termosai su akcija, o gal ieškote, kur termosai parduodami pigiau ar išsimokėtinai? Tuomet esate ten, kur reikia. Powersport.lt parduotuvėje rasite termosų puodelių, termosų-gertuvių bei termosų, skirtų maistui ar gėrimams. Žaismingi dizainai, kokybiškos medžiagos, sandarumas, ilgai išlaikoma maisto ir gėrimo temperatūra ir patrauklios kainos – tai, kas laukia apsilankiusių mūsų internetinėje parduotuvėje. Įsigiję Ferrino, Oring Outdoors, Primus ar kitų prekių ženklų termosus būsite tikri, kad naudosite šį indą ne vienus metus.

Pirkdami pas mus galite sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko. Powersport.lt internetinėje parduotuvėje patikusią prekę įsigysite vos kelių mygtukų spustelėjimu, o mes pasirūpinsime patogiu jos pristatymu į bet kurį Lietuvos kampelį. Nepraleiskite išskirtinių pasiūlymų arba įsigykite termosą jau dabar, kad galėtumėte mėgautis šiltu maistu ir karštais gėrimais kiekvieną dieną.

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kaip veikia termosas?

Termosas - tai tam tikros rūšies izoliuotas indas, kuris padeda išlaikyti skysčius karštus arba šaltus. Jis veikia naudojant vidinį putų izoliacijos sluoksnį, kuris sandariai užsandarina termosą, sulaikydamas šilumą ir neleisdamas temperatūrai pereiti. Vakuuminė izoliacija taip pat padeda sumažinti į indo išorę perduodamos šilumos kiekį. Dėl to termoso turinys ilgiau išlieka norimos temperatūros.

Kokie yra termoso naudojimo privalumai?

Pagrindinis termoso privalumas yra tas, kad jis gali išlaikyti karštus gėrimus karštus ilgesnį laiką. Termosuose taip pat ilgai išlieka šalti gėrimai, todėl jie gali būti puikus būdas transportuoti maistą ir gėrimus keliaujant. Be to, jie yra palyginti nebrangūs ir lengvai randami - jų kainos svyruoja maždaug nuo 5 iki 15 eurų.

Kokia medžiaga geriausiai izoliuoja termosą?

Veiksmingiausia termoso izoliacinė medžiaga yra vakuuminė izoliacija. Vakuuminę izoliaciją sudaro dvi sienelės, tarp kurių yra vakuumas, todėl smarkiai sumažėja šilumos perdavimas iš vienos pusės į kitą. Šio tipo izoliacija yra labai veiksminga ir gali užtikrinti iki 70 % geresnę izoliaciją, palyginti su tradicine putų ar stiklo pluošto izoliacija. Be to, jis yra lengvas, patvarus ir lengvai keičiamas į bet kokią formą, todėl puikiai tinka bet kokiam termosui.

Kuo skiriasi termosas nuo vakuuminės kolbos?

Termosas - tai izoliuota vakuuminė kolba, kurioje karšti skysčiai išlieka karšti, o šalti - šalti daugelį valandų. Vakuuminė kolba - tai izoliuotas indas, naudojamas išlaikyti pradinę gėrimų temperatūrą, neleidžiant šilumai pereiti į aplinką. Vakuuminės kolbos paprastai turi dvigubas sieneles, o tarp sienelių išsiurbtas oras sudaro vakuumą, kuris užtikrina puikią izoliaciją.

Kaip laikyti termosą, kad gėrimai būtų karšti arba šalti?

Norint laikyti termosą ir išlaikyti gėrimus karštus arba šaltus, svarbu užtikrinti, kad termosas būtų tinkamai uždarytas. Be to, termosą geriausia laikyti vėsioje ir sausoje aplinkoje, pavyzdžiui, sandėliuke ar spintoje. Tai padės išsaugoti termoso viduje esančio gėrimo temperatūrą.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".