Turistinės viryklės

Maistas gamtoje visad skanesnis. O kai stovyklavietėje jis ruošiamas ant turistinės viryklės, atsispirti tampa neįmanoma. Kad nereikėtų varvinti seilės, iš kaimyninės stovyklavietės pasklidus gardžiam kvapui, o stebinti draugus savo kulinariniais sugebėjimais gamtoje būtų paprasta, siūlome platų turistinių viryklių ir jų priedų pasirinkimą.

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Degiklių skaičius
vnt vnt
Dujų baliono talpa
l l
Medžiaga
Spalva
Filtravimas

Turistinės viryklės internetu

Turistinės išvykos į gamtą – puikus būdas pravėdinti galvą, atrasti ryšį su gamta ir pailsėti. Ilgesnės išvykos reikalauja fizinių pastangų, o nužygiavus keliolika kilometrų tikrai norėsis šilto maisto ar bent jau karštos arbatos. Patyrę turistai keliaudami į gamtą nepamiršta ne tik tinkamos aprangos, palapinės ar miegmaišio, bet ir dujinės viryklės, kuri leidžia mėgautis šiltu maistu. Mūsų asortimente rasite platų dujinių viryklių pasirinkimą, tiesa, prieš perkant šį žvejų ir turistų pamėgtą prietaisą, svarbu atsižvelgti į viryklės technines savybes, funkcionalumą ir dizainą.

Turistinių viryklių ypatumai

Turistinė viryklė tiek savo dizainu, tiek parametrais, tiek funkcionalumu skiriasi nuo įprastos viryklės. Vienas esminių skirtumų, pastebimų plika akimi – dydis. Turistinė viryklė gerokai kompaktiškesnė už įprastą, todėl ją lengva transportuoti, o jos svoris siekia nuo kelių šimtų gramų iki poros kilogramų. Siekiant užtikrinti patogų ir greitą naudojimą, kai kuriose viryklėse gali būti įmontuotas pjezoelektrinis uždegimas bei dujų srovės kontrolė, leidžianti tiksliai nustatyti ugnies dydį. Siekiant užtikrinti priešgaisrinę saugą darbo metu, viryklėse dar gali būti įmontuotas blokavimas nuo netyčinio įjungimo ir liepsnos valdymo sistema. Patogų laikymą ir transportavimą bei prietaiso apsaugą nuo mechaninių pažeidimų ar atmosferos įtakos užtikrina dėklas.

Turistinių viryklių tipai

Mūsų asortimente rasite dviejų tipų virykles – dujines virykles ir dujinius degiklius.

Dujines virykles sudaro: korpusas, degikliai, pjezoelektrinis elementas automatiniam uždegimui ir dujų srauto valdymo sistema. Šių viryklių korpusas dažniausiai gaminamas iš nerūdijančio plieno ir aliuminio arba kitų metalų, atsparių korozijai. Pigesnių modelių degikliai gaminami iš aliuminio, o brangesnių – iš keramikos. Mūsų siūlomos turistinės viryklės gali turėti vieną arba tris degiklius. Dujinės viryklės, turinčios vieną arba du degiklius, gerokai efektyvesnės, nes sumažina degalų sąnaudas, be to, yra saugesnės naudojantis jomis neigiamoje temperatūroje.

Dujiniai degikliai įprastai turi tik vieną degiklį ir yra montuojami prie dujų baliono. Ant dujinių degiklių galima gaminti maistą didelėse talpose, todėl jie – gerokai galingesni už turistines dujines virykles.

Turistinių viryklių dizaino sprendimai

Turistinės viryklės gali būti su horizontaliu dujų montavimu arba su universalia galia.

Dujinės viryklės su horizontaliu dujų montavimu turi skyrius su kolonos jungtimi, prie kurios galima prijungti vienkartinius dujų balionėlius. Šie modeliai pasižymi paprastu dizainu ir nedideliu svoriu, tiesa, keičiami balionai dažnai būna brangūs.

Dujinės viryklės su universalia galia turi vidinį dujų baką ir jungtį, skirtą prijungti išorinį balionėlį prie integruoto reduktoriaus. Šio tipo dujinės viryklės turi universalų maitinimo šaltinį, tačiau yra gerokai sunkesnės.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis turistinę viryklę?

Renkantis turistinę viryklę, svarbu atsižvelgti į porą parametrų, kurie padės įsigyti optimalų variantą.

Galia. Į šį rodiklį svarbu atsižvelgti, jei keliaujate ne vieni arba išsiruošėte į ilgesnę išvyką, nes nuo galios priklauso, kiek galėsite pasigaminti maisto. Tiesa, reikiamą prietaiso galią galima apskaičiuoti labai paprastai – norint paruošti vieną litrą maisto, vidutiniškai prireiks 1kW šiluminės galios. Įvertinę, kiek vidutiniškai per dieną žmogui reikia maisto, kiek dienų ir keliese keliausite, galėsite apsiskaičiuoti reikiamą prietaiso gailią.

Dujų sunaudojimas. Šį parametrą tikrai rasite prekės apraše, tiesa, jis gali būti nurodytas dviem būdais – sunaudotų per valandą dujų kiekiu arba gali būti nurodytas laikas, per kurį užverda vienas litras vandens. Kuo greičiau vanduo užverda, tuo daugiau dujų sunaudojama.

Kaip išsirinkti dujų balioną?

Norint kelionėje mėgauti šiltu maistu, prireiks ne tik viryklės, bet ir dujų baliono. Kad išsirinktumėte tinkamą dujų balioną, būtinai atkreipkite dėmesį į baliono prijungimą prie degiklio, dujų baliono turį ir degiklio veikimo sąlygas. Taip pat nepamirškite pasirūpinti tinkamu kuro mišiniu.

Turinės viryklės ir dujų balionai pigiau

Turizmo entuziastai dažnai lankosi Powersport.lt parduotuvėje. Čia jų laukia platus turizmo prekių asortimentas, kuriame galima rasti visko – nuo miegmaišių iki dujinių viryklių. Dujinės viryklės pigiau laukia pirkėjų akcijų ar sezoninio išpardavimo metu, tačiau ir be nuolaidos kainos čia palankios visiems. Vos per kelias minutes užsisakysite norimą turistinę viryklę ir jau po kelių dienų galėsite leistis į nepamirštą kelionę, kurioje tikrai netruks šilto maisto.

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kokios yra geriausios stovyklavimo viryklės?

Geriausios stovyklavimo viryklės priklauso nuo to, kokio tipo maistą planuojate gaminti ir kiek žmonių reikės pamaitinti. Yra kelių tipų viryklių, įskaitant daugiakuro virykles, malkomis kūrenamas virykles ir propano virykles. Kiekviena viryklių rūšis turi savų privalumų ir trūkumų. Priklausomai nuo jūsų poreikių ir pageidavimų, vieno tipo viryklė jums gali būti tinkamesnė nei kito. Pavyzdžiui, daugiakuro viryklės yra universalesnės ir gali naudoti įvairias kuro rūšis, o malkomis kūrenamas virykles mažiau patogu transportuoti, tačiau jos suteikia autentiškesnę lauko patirtį. Be to, propano krosnelės užtikrina lengvą šildymą pagal poreikį ir gali būti įvairių dydžių bei kainų

Kaip veikia kempingo viryklės?

Stovyklavietės viryklės yra skirtingos konstrukcijos, tačiau paprastai jos veikia degindamos kurą, kad sukurtų liepsną, kuri naudojama maistui virti. Galima naudoti įvairių rūšių kurą, pavyzdžiui, propaną, baltąsias dujas, gamtines dujas, žibalą ar net malkas. Priklausomai nuo turimos kempingo viryklės tipo, kuras paprastai dedamas į slėginį indą, prijungtą prie degiklio, arba tiesiog į keptuvę ar viryklę. Tada liepsna reguliuojama iki norimo gaminimo lygio ir ant jos gaminamas maistas.

Kokios yra stovyklavimo viryklės?

Nešiojamosios kempingo viryklės yra įvairių stilių ir dydžių. Galima rinktis vieno degiklio propano virykles, dviejų degiklių propano virykles, skystojo kuro baltųjų dujų virykles, kompaktiškas dviejų degiklių virykles ir didesnes trijų degiklių stovyklines virykles. Kainos, priklausomai nuo dydžio ir prekės ženklo, svyruoja nuo maždaug 30 iki 300 eurų.

Ar saugu naudoti kempingo virykles?

Apskritai stovyklavimo viryklės yra saugios, jei jas naudojate pagal gamintojo instrukcijas. Įsitikinkite, kad įsigijote tvirtos konstrukcijos stovyklavietės viryklę, turinčią saugos priemonių, pavyzdžiui, apsauginį įtaisą nuo liepsnos, automatinį išsijungimą ir karščiui atsparias rankenas.

Kokių savybių turėčiau ieškoti stovyklavimo viryklėje?

Ieškodami kempingo viryklės, turėtumėte atsižvelgti į jos dydį, svorį, kuro tipą (pvz., skystas kuras, propanas arba malkos) ir kaitlentės tipą (pvz., vienas degiklis, dvigubas degiklis arba keli degikliai). Be to, turėtumėte atsižvelgti į viryklės mobilumą, paprastą montavimą ir kainą.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".