Anglies griliai

Anglies griliai yra kūrenami anglimis, jų briketais. Maistas juose gaminamas ant atviros ugnies, todėl patiekalai įgauna dūmų skonį ir kvapą. Griliaus dugne įrengtos oro tėkmės angos padeda tolygiai pasiskirstyti kaitrai, o pelenų surinkimo indas užtikrina, kad kepsninę išvalysite kur kas lengviau.

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Aukštis
Plotis
Filtravimas

Anglies griliai internetu

Angliniai griliai – tai klasikiniai lauko griliai, išskirtinėmis savo savybėmis užkariavę ne vieno širdį. Su niekuo nesupainiojamas dūmo aromatas, išgautas maistą gaminant anglinėje kepsninėje, dažnai nukonkuruoja ant dujinio ir elektrinio griliaus pagamintus patiekalus. Taip yra todėl, nes natūralios ugnies kaitroje gaminti kepsniai, žuvis ar kiti patiekalai ne tik įgauna dūmo kvapą, bet ir išsiskiria ypatingu skoniu, traškia plutele. Tad nesumeluosime sakydami, kad anglies griliai yra nepakeičiamas pasirinkimas trokštantiems aromatingo kulinarinio šedevro savo lėkštėje.

Angliniai griliai: privalumai ir trūkumai

Dilema, kas geriau – dujiniai, elektriniai ar angliniai griliai, trunka jau kelis dešimtmečius ir, tikėtina, dar ilgai nebus išspręsta. Kiekvienas grilio patiekalų mėgėjas turi tvirtų argumentų, kodėl vieni griliai yra geresni už kitus, ir kiekvienas iš jų yra savaip teisus. Tam, kad galėtumėte lengviau apsispręsti ar anglinis grilis yra būtent tai, ko ieškote, žemiau pateikiame esminius šių lauko kepsninių privalumus ir trūkumus.

Privalumai:

 

 

  • Tikras grilio skonis yra tai, kuo gali pasigirti tik anglies griliai. Taip yra todėl, nes nuo mėsos ar žuvies ant kepsninėje degančių medžio anglių varvantys riebalai pavirsta kvapniais garais / dūmais ir kildami į viršų patiekalams suteikia nepakartojamą dūmo aromatą.

  • Įdėjus šiek tie pastangų ir kantrybės, angliniai griliai įkaista iki maždaug 370°C. Tokia temperatūra leidžia tobulai apkepti kepsnį ir yra didesnė negu pasiekia dujinės kepsninės.

  • Priešingai negu kitų rūšių lauko griliai, angliniai griliai yra itin kompaktiški. Šie tautos numylėtiniai pritaikyti tiek naudojimui namuose, tiek stovyklaujant gamtoje. Tad specialiai stovyklavimui pritaikyti nedideli kelioniniai anglies griliai neužims daug vietos jūsų automobilyje ir pramogoms gamtoje suteiks papildomo džiaugsmo.

Trūkumai:

 

 

  • Kad ir kaip viliojančiai skambėtų kalbos apie aromatingus, traškius anglinėje lauko kepsninėje paruoštus patiekalus, verta nepamiršti, jog anglies griliai pasižymi ilga maisto gaminimo trukme. Taip yra todėl, nes įkurti ir įkaitinti tokią kepsninę užtrunka apie 30 minučių.

  • Sudėtinga lauko kepsninės priežiūra yra būtent tai, kuo angliniai griliai dažniausiai atbaido gaminimo gryname ore entuziastus. Mat tik nuvalyti groteles nepakanka. Tenka pasirūpinti ir po maisto gaminimo likusiomis anglimis.

Atviri ir uždaromi anglies griliai

Atviri angliniai griliai nuo uždaromų skiriasi tuo, kad juos galima kūrenti ne tik medžio anglimis, bet ir malkomis. Tokioms lauko kepsninėms priskiriamos storas sieneles turinčios šašlykinės ir aukuro tipo kepsninės. Kepsinės-aukurai ypatingi tuo, jog be grotelių turi atskirą kepimo plokštumą, suteikiančią galimybę vienu metu gaminti kelis skirtingus patiekalus. Tuo metu uždaromi anglies griliai dėl plonesnių sienelių dažniausiai negali būti kūrenami malkomis. Šio tipo lauko kepsninės savo forma primena puodus, vežimėlius arba kiaušinius (pvz., japoniško stiliaus Kamado griliai). Juose anglys dedamos ne ant grilio dugno, o ant specialių grotelių. Uždari angliniai griliai (ypač primenantys vežimėlį) turi papildomas lentynėles, kurios leidžia patogiai pasidėti indus maistui ar grilio įrankius bei aksesuarus. Be viso to, šio tipo lauko kepsninės turi oro srautui reguliuoti skirtas sklendes, termometrą, pelenų valymo indą ir kita.

Angliniai griliai pigiau

Pavargote blaškytis po parduotuves ir lyginti, kur angliniai griliai parduodami pigiau? Išbandykite laimę, užsukę į PowerSport.lt. Čia jus pasitiks Zyle, Cattara ir kitų prekių ženklų anglies griliai gera kaina. Dažnai lauko kepsninėms taikomos akcijos ir specialūs pasiūlymai leis papildomai sutaupyti. O įsigyjant anglies grilius internetu, net nereikės kelti kojos iš namų. Patikusį motelį pristatysime tiesiai prie jūsų durų, nesvarbu ar gyvenate Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje ar bet kuriame kitame Lietuvos mieste. Tad nedvejokite ir suteikite papildomo malonumo pasisėdėjimui gryname ore, įsigydami anglies grilius neužmirštamoms skonių kelionėms.

 

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".