Gimnastikos sienelės

Gimnastikos sienelės – klasikinis sporto įrenginiai savo funkcionalumo dėka sutinkami daugelyje sporto ir reabilitacijos centrų. Gimnastikos sieneles taip pat galima naudoti namuose, mokyklų sporto salėse, sporto centruose, jomis gali naudotis tiek suaugusieji, tiek vaikai. Švediška gimnastikos sienelė populiari savo universalumu, ją galima naudoti vieną, o, pridėjus virves, gumas, skersinius, ji gali atstoti visą sporto salės inventorių ir treniruoti visas kūno raumenų grupes.

Kyla klausimų? Paskaitykite mūsų parengtą gidą:

Gimnastikos sienelė: privalumai ir panaudojimo būdai

 

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Aukštis
cm cm
Plotis
cm cm
Didžiausia apkrova
kg kg
Gylis
cm cm
Vertikalios sijos medžiaga
Skersinio medžiaga
Skersinių skaičius
vnt vnt
Skersinio plotis
cm cm
Skersinio aukštis
cm cm
Filtravimas

Gimnastikos sienelė: internetu – pigiau

Gimnastikos sienelė, švediškos kopėčios, sportinė sienelė ar gimnastikos kopėčios – kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Tai mokyklos sporto salėse dažnai sutinkamas sporto inventorius, kuris vieniems primena mokyklos laikus, o kiti ir suaugę atlieka treniruotes su gimnastikos sienele. Švediška sienelė – vienas svarbiausių gimnastikos treniruočių elementų, stiprinantis raumenis ir užtikrinantis sveikesnę gyvenseną. Gimnastikos sienelės  Europą pasiekė dar XIX a., kai švedų mokytojas Pehras Henrikas Lingas, sirgdamas artritu, ėmė naudoti sienelę kaip terapiją, o supratęs šio treniruoklio naudą, suteikė galimybę ir kitiems naudotis jos privalumais. Smalsu sužinoti, kokią naudą teikia ši švediška sienelė, kad sugebėjo užkariauti ne tik Europą, bet ir Ameriką.

Gimnastikos sienelės nauda kūnui ir sveikatai

Mokykloje tikriausiai daugumai teko kabėti ant gimnastikos sienelės skersinių, tačiau, ar kada susimąstėte, kodėl to reikia ir kokią naudą teikia pratimai su švediška sienele? Turbūt dauguma šiuos pratimus atlikdavo mokytojų liepiami. Dabar sportininkai savo noru naudoja sienelę treniruočių metu, todėl švediškos sienelės sutinkamos ne tik mokyklos sporto salėse, bet ir sporto klubuose šalia kitų daugiafunkcių ar kardio treniruoklių. Mokykloje pratimai ant gimnastikos sienelės skirti lipimui, laikysenai ir koordinacijai lavinti. Patyrę sportininkai gimnastikos sienelę išnaudoja jėgos ir lankstumo treniruotėms bei pilvo raumenų ir tempimo pratimams atlikti. Gimnastikos sienelė puikiai tinka ir reabilitacijai – atsigaunant po stuburo traumų ar siekiant jų išvengti, žinoma, tik paskyrus gydytojui.

5 pratimai su gimnastikos sienele

Gali atrodyti, kad gimnastikos sienelė – labai vienpusiškas treniruoklis, o ir pratimų su ja daug neprigalvosi, tačiau iš tiesų tai gana universali treniruočių priemonė, padedanti stiprinti daugelį kūno raumenų įvairaus amžiaus žmonėms. Tiesa, prieš atlikdami pratimus su gimnastikos sienele, turėtumėte žinoti, kaip taisyklingai naudotis šiuo treniruokliu, kad išvengtumėte traumų. Atliekant pratimus su gimnastikos sienele, visų pirma reikėtų atsižvelgti į besitreniruojančio sveikatos būklę ir amžių. Šis treniruoklis puikiai tiks tiek kūdikiams, tiek vyresnio amžiaus asmenims. Gal skamba neįprastai, tačiau treniruotis su gimnastikos sienele galima ir nuo kūdikystės – vos nuo 6 mėn. Kūdikiui pradėjus sėdėti, šliaužioti ar stovėti, jis sienelę gali naudoti bandydamas stotis. Vaikai nuo vienų metų jau gali mokytis kopti, kaboti ir taip lavinti savo motorinius įgūdžius. Paaugliai gimnastikos sienelėmis susižavi dėl Parkour. Švediškos sienelės grotelės suteikia kelis skirtingus aukščius, nuo kurių galima atsispirti ir šokti, atliekant Parkour‘ą. Suaugusieji gimnastikos sienelę naudoja siekdami sutvirtinti kūną ar norėdami atlikti tempimo pratimus. Vyresnio amžiaus žmonėms sienelė pasitarnaus, norint atpalaiduoti nugaros raumenis. Įsitikinus šio treniruoklio universalumu, siūlome keletą naudingų pratimų.

  1. Kabojimas ant aukščiausio horizontalaus strypo – gimnastikos skersinio – stiprina nugaros ir rankų raumenis.
  2. Galima ne tik kaboti ant skersinio, bet ir prisitraukti. Prisitraukimų metu taip pat stiprinami nugaros raumenys, be to, ir bicepsai.  
  3. Pritūpimai stiprina apatinės kūno dalies – sėdmenų ir kojų raumenis. Galite atlikti papratus pritūpimus rankomis laikydamiesi už skersinio arba išmėginkite pritūpimus stovėdami ant vienos kojos, o kitą koją užkelkite ant žemiausio skersinio.
  4. Ant skersinių galima ne tik kaboti, bet ir kabant atlikti įvarius kojų lenkimo, kilnojimo ar kryžiavimo pratimus, kurie stiprina pilvo raumenis.
  5. Prie gimnastikos sienelių dar gali būti pridedami papildomi atributai, pavyzdžiui, gimnastikos žiedai. Kabant ant šių žiedų ir atliekant kojų lenkimo pratimus, stiprinami tiek pilvo, tiek rankų, tiek kojų raumenys.

Gimnastikos sienelė: kaina, akcijos, pristatymas ir Powersport.lt parduotuvės

Nors gimnastikos sienelės kaina gali pralenkti kitų gimnastikos treniruoklių – gimnastikos kamuolių, lankų ar kilimėlių, reikia įvertinti, kad gimnastikos sienelė – daugiafunkcis treniruoklis, leisiantis atlikti bent keletą skirtingų pratimų, kurie stiprina bene visus kūno raumenis. Įvertinus šį faktą, kaina netaps esminiu pasirinkimo kriterijumi. Visgi, perkant sporto prekes, visada galima sutaupyti. Akcijos, išpardavimai ar specialios nuolaidos lojaliems klientams suteikia galimybę sutaupyti. Apsilankę Powersport.lt internetinėje parduotuvėje arba užsukę į fizines mūsų parduotuves, niekada negrįžta nusivylę. Patogus apsipirkimas (vos kelių mygtukų spustelėjimu), greitas prekių pristatymas, konsultacijos ir patarimai iš profesionalių darbuotojų lūpų, kišenei palankios kainos, platus prekių asortimentas – tai, kas laukia apsilankiusių Powersport.lt. Įdėkite BenchK, Coma-sport, inSPORTline ar kitų žinomų prekinių ženklų gimnastikos sienelę į pirkinių krepšelį ir po kelių dienų galėsite atlikti kūno stiprinimo pratimus ant gimnastikos sienelės.

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kokios yra geriausios gimnastikos sienelės namams?

Namų sąlygomis gimnastikos sienelės yra vienas populiariausių treniruoklių. Jos puikiai tinka viso kūno jėgos pratimams. Priklausomai nuo jūsų biudžeto, galite rasti įvairių sieninelių. Renkantis, svarbu atsižvelgti į dydį, konstrukcines medžiagas ir tvirtinimo tipą. Ieškokite gimnastikos sienelių, pagamintų iš tvirto metalo ar medžio, atkreipkite dėmesį iš ko pagamintos vidinai strypai, nes medienos rūšis gali skirtis nuo išorinių atramų. Geriausios sienelės yra gaminamos iš kietmedžių, tokių kaip ažuolas ar uosis. Prastesnės sienelės gaminamos iš pušies ar eglės.

Koks yra didžiausias gimnastikos sienelių atlaikomas svoris?

Didžiausias atlaikomas svoris paprastai priklauso nuo naudojamų medžiagų tipo. Dauguma standartinių gimnastikos sienelių paprastai išlaiko maždaug 120 kg svorį. Svarbu atkreipti dėmesį į prekėje esančią informaciją.

Kokių rūšių pratimus galima atlikti su gimnastikos sienelėmis?

Naudodami gimnastikos sienelę galite daryti prisitraukimus, naudoti, kaip atramą pilvo preso pratimams (atsilenkimams nuo žemės, kojų pakėlimus). Taip pat įsigiję papildomų priedų, kaip pvz TRX diržai, ar gimnastikos žiedai, pratimų spektrą išplėsite dar labiau. Stovą taip pat galite naudoti tempimo pratimams, pavyzdžiui, tricepso tempimui, pečių tempimui ir strėnų tempimui.

Kiek vietos reikia gimnastikos sienelei?

Norint pilnavertiškai išnaudoti šio gaminio savybes ir turėti galimybę taisyklingai atlikti fizinius pratimus, standartiškai reikia 170 cm x 100 cm grindų ploto, o minimalus lubų aukštis - 250 cm.

Kokie yra sienelių privalumai?

Tai bene klasikinis mankštai skirtų produktų. Treniruojantis su gimnastikos sienele galėsite atlikti pratimus pasitelkiant tik savo kūno svorį. Taip pat šio tipo treniruokliai namams yra ekonomiški ir itin universalūs. Medinės gimnastikos sienelės pasižymi ilgaamžiškumu bei jaukiu natūralumo pojučiu.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".