Turistinės kuprinės

Nors rengdamiesi žygiui viską sutalpinate į paprastą, laisvalaikiui skirtą kuprinę, prieš leidžiantis į kelionę siūlome pagalvoti antrą kartą. Laisvalaikio kuprinė puikiai tiks kelių valandų žygiui, kuriame jums neprireiks daug daiktų. Visgi, jei planuojate ilgą žygį su nakvyne, žygiuodami su kuprine laisvaliakiui netrukus pajusite pečių skausmą.

Turistinės kuprinės yra sukurtos taip, kad žygiuojant svoris būtų paskirstomas tolygiai ir apkrova pečiams būtų kuo mažesnė. Tai užtikrina juosmens diržas jose.

  • Iki 40 litrų talpos turistinės kuprinės užtenka vienos dienos žygiui šiltuoju metų laiku.
  • 50–80 litrų talpos – žygiui su nakvyne, kuris užtruks ne ilgiau nei savaitę.
  • Daugiau nei 80 litrų talpos kuprinės prireiks susiruošus į ilgesnį negu savaitės žygį šaltuoju metų laiku.
Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Medžiaga
Dydis
Spalva
Filtravimas

Geriausios turistinės kuprinės

Kad ir į kokią išvyką besileistume, anksčiau ar vėliau iškyla klausimas, kur sutalpinti visus reikiamus daiktus. Kelių valandų žygiui ar dienos išvykai automobiliu dažniausiai pakanka tiek daiktų, kiek talpina laisvalaikio kuprinės ir krepšiai. Visgi susiruošus į žygį su nakvyne ar nusprendus kopti į kalnus, specialiai ilgoms ir sudėtingoms išvykoms pritaikytos turistinės kuprinės užtikrins kur kas didesnį komfortą, net jei savo talpa bus ne ką didesnės už laisvalaikio kuprines. Ieškant geriausios to tipo kelionių kompanionės, svarbu atsižvelgti į kelis kriterijus, pradedant galimais iššūkiais ir kelionės trukme, baigiant numatomomis oro sąlygomis, pirkinio dizainu bei kaina.

Turistinės kuprinės skiriamieji bruožai

Ko gero akivaizdžiausias turistinės kuprinės skiriamasis bruožas yra juosmens diržas, padedantis tolygiai paskirstyti apkrovą, tenkančią pečiams. Dėl šio iš pažiūros niekuo neypatingo diržo galima be vargo panešti kur kas didesnį svorį negu įprastai. Kai kuriuose tokiuose diržuose įsiūtos papildomos kišenės smulkiems daiktams, pvz., raktams ar telefonui. Be juosmens diržo turistinės kuprinės taip pat turi ir krūtinkaulio dirželius. Pastarieji užtikrina, kad kuprinės petnešos nenuslystų nuo pečių, kopiant į kalnus ar mėginant įveikti kitas sudėtingas trasas.

Tarpusavyje turistinės kuprinės skiriasi ne vien spalvomis ar dizaino sprendimais. Vienas nuo kitų jas skiria į vidų arba išorę orientuoti modeliai. Į vidų orientuoti modeliai pasižymi tuo, kad neturi išorinių kišenėlių ar skyrių. Visi jie yra viduje. Nepaisant išorinių skyrių nebuvimo, į vidų orientuotos kelioninės / turistinės kuprinės pasižymi universalumu ir tobulai priglunda prie nugaros. Tad komfortas, judant net ir didžiausių iššūkių kupinais keliais, garantuotas. Kalbant apie į išorę orientuotus modelius, dėmesys krypsta į daugybę išorinių skyrelių, kišenėlių ir kilpelių, dirželių. Pastarieji užtikrina, kad prireikus vieno ar kito daikto, jis būtų lengvai pasiekiamas: nereikėtų kapstytis tarp daiktų turistinės kuprinės viduje. O leidžiantis į kelių dienų ar net mėnesio kelionę prie kelioninės kuprinės būtų nesudėtinga pritvirtinti miegmaišį, turistinį kilimėlį ar kitus svarbius nešulius.

Turistinės kuprinės dydis

Kuprinės talpa, nepriklausomai nuo to ar skrendama atostogauti į Ispanijos kurortus, ar keliaujama į Alpes, yra ko gero daugiausiai klausimų susilaukiantis kriterijus. Kai vieniems norisi apsirūpinti tik būtiniausiais daiktais, kiti mėgsta jų susipakuoti visą tuntą ir dar pasilikti vietos lauktuvėms. Dėl to, vertinant turistinės ar kelioninės kuprinės talpą, būtina atsižvelgti į kelionės trukmę ir tikslą. Jei pasirinkta kuprinė ilgesnį laiką gulės automobilyje ar lėktuve, o ne bus ant pečių, dydis ir talpa nėra tokie svarbūs veiksniai, neatsižvelgiant į oro linijų reikalavimus bagažui. Tačiau, jei turistinė kuprinė yra nešulys, kuris didžiąją dalį laiko praleis jums ant pečių, tikrai nenorėsite tampyti milžiniškos kuprinės. Ypač tuomet, kai daiktų jums reikės tik pusdieniui.

Tam, kad renkantis būtų lengviau apsispręsti dėl reikiamo dydžio, patartina atsižvelgti į kelionės trukmę:

  • Išsiruošus į pusdienio ar visas dienos žygį ar kelionę, pakaks kelioninės kuprinės, kurios talpa siekia iki 30 litrų. Minimalistinėje 0-10 litrų kuprinėje sutilps užkandžiai, lietpaltis ir vandens rezervuaras. Tuo metu į didesnės talpos krepšį sudėsite ne tik maistą visai dienai, bet ir antklodę, švarką ar liemenę, žibintuvėlį, vaistinėlę.
  • 1-3 naktų išvykai rekomenduojama 40-50 litrų turistinė kuprinė, kurioje vietos atsiras ir turistinei viryklei bei indams, ir palapinei ar hamakui. Ką jau kalbėti apie didesnį kiekį maisto ar rūbų, kurį galėsite pasiimti su savimi.
  • Išsiruošus stovyklauti 3-5 naktis, patartina su savimi turėti 50-80 litrų kuprinę. Joje bus galima sutalpinti daugiau komfortą užtikrinančių daiktų bei apsirūpinti visa technine įranga, reikalinga pasirinktai veiklai.
  • Ilgesniai nei 5 naktų išvykai gali prireikti turistinės kuprinės, kurios talpa siekia 100 litrų ar net daugiau. Tokia didelė talpa ypač pasitarnauja keliaujant šaltuoju metų laiku, kai rūbai užima daug daugiau vietos.

Kokybiškos turistinės kuprinės

Apsisprendus dėl turistinės kuprinės skyrelių ir talpos, ne mažiau svarbu įvertinti medžiagą, iš kurios ji pagaminta. Pavyzdžiui iš nailono pagamintos turistinės kuprinės yra atsparios vandeniui, pasižymi tamprumu ir nepriekaištingu atsparumu dilimui. Tuo metu poliesterinės turistinės kuprinės yra pigios ir išsiskiria lengvumu. Mėgstantys leistis į kelių naktų išvykas taip pat turėtų atkreipti dėmesį, kad pasirinktas gaminys būtų neperšlampamas, arba pasirūpinti papildomu uždangalu nuo lietaus. Tokiu būdu net sniegas ar lietus neturės neigiamos įtakos rūbams, įrangai ir kitiems daiktams. Visgi svarbiausia yra tai, kad turistinė kuprinė pasižymėtų patvarumu, nes kopiant į kalnus ar leidusis į ilgesnį žygį tikrai nesinorėtų išbarstyti daiktų pakeliui. Kad taip nenutiktų, rekomenduojame įsigyti gerai žinomų, laiko patikrintų prekės ženklų produkciją arba paskaitinėti naudotojų atsiliepimus.

Turistinės kuprinės pigiau

Turistinės kuprinės kaina neretai tampa svarbiausiu veiksniu priimant galutinį sprendimą. Vienąkart ji nusveria kokybę, kitą – atvirkščiai. Visgi įvairios akcijos ir specialūs pasiūlymai leidžia įsigyti patikusias kokybiškas, žymių prekių ženklų turistines kuprines pigiau. O kai tai padaryti galima neišeinant iš namų, laimė, įsigijus patikusį gaminį, padvigubėja. Tam, kad džiaugsmas, radus tinkamą modelį ir įsigijus turistines kuprines pigiau, aplankytų kiekvieną, PowerSport.lt siūlo platų jų asortimentą. Čia turistines kuprines sau ras tiek minimalistai, išsirengę į pusdienio žygį, tiek maksimalistai, keliaujantys savaitę, o gal net dar ilgiau.

Jei patikusią prekę norisi apžiūrėti gyvai, užsukite į mūsų fizines parduotuves Vilniuje ir Kaune. Laukiame jūsų atrinkę geriausias ir populiariausias, tokių prekių ženklų kaip Ferrino, Deuter, CamelBak, turistines kuprines bei paruošę visą reikalingą turistinę įrangą. Tad nepraleiskite progos pasirūpinti visa būsimos kelionės įranga vienoje vietoje vienu metu. 

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kokios yra geriausios lauko kuprinių savybės?

Lauko kuprinės yra geriausios dėl savo patvarumo ir lengvų medžiagų. Daugelis jų turi papildomų kišenių, yra atsparios vandeniui, turi reguliuojamus diržus ir nuimamus klubų diržus, kad būtų patogiau. Jose taip pat gali būti tokių funkcijų kaip papildomas paminkštinimas ir apsauga nuo lietaus. Be to, šios kuprinės yra pritaikytos įvairaus kūno dydžio daiktams ir paprastai į jas galima sutalpinti daugiau daiktų nei į įprastas kuprines. Kainos, priklausomai nuo dydžio ir funkcijų, svyruoja nuo 30 iki 100 eurų.

Kaip išsirinkti tinkamo dydžio lauko kuprinę?

Renkantis lauko kuprinę svarbiausias veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti, yra dydis. Norėdami išsirinkti tinkamą kuprinės dydį, išmatuokite savo liemens apimtį ir palyginkite ją su kuprinės dydžio išmatavimais. Paprastai mažos kuprinės tinka iki 46 cm ilgio liemens apimčiai, vidutinės - 46-53 cm ilgio liemens apimčiai, o didelės - 54-61 cm ilgio liemens apimčiai. Būtinai patikrinkite svarstomos kuprinės išmatavimus, kad įsitikintumėte, jog ji tinkamai tinka jūsų liemeniui.

Kokios medžiagos geriausiai tinka lauko kuprinėms?

Poliesteris arba nailonas yra geriausios medžiagos lauko kuprinėms. Šios medžiagos yra lengvos, patvarios, atsparios vandeniui ir vėjui. Be to, jos paprastai yra prieinamesnės už odines ar drobės medžiagas. Be to, ieškodami lauko kuprinės, ieškokite tokios, kurios užtrauktukai atsparūs vandeniui, sutvirtintos siūlės ir kvėpuojanti tinklelio medžiaga ant nugaros ir diržų.

Kokių tipų lauko kuprinių galima įsigyti?

Yra įvairių tipų lauko kuprinių. Pavyzdžiui, yra hidravimo kuprinės, lengvos kelioninės kuprinės, dieninės kuprinės ir didelės ekspedicinės kuprinės. Taip pat yra įvairių dydžių, medžiagų ir funkcijų, todėl svarbu išsirinkti tinkamą kuprinę pagal savo konkrečius poreikius. Kainos, priklausomai nuo stiliaus, dydžio ir funkcijų, gali svyruoti nuo 20 iki 200 eurų.

Ar verta papildomai mokėti už vandeniui atsparias lauko kuprines?

Taip, už vandeniui atsparias lauko kuprines verta mokėti papildomai, nes jos apsaugo jūsų daiktus nuo drėgmės, dulkių ir kitų atšiaurių sąlygų. Vandeniui atsparios kuprinės paprastai kainuoja nuo 20 iki 50 eurų, tačiau tiksli kaina priklauso nuo dydžio ir funkcijų. Kaina yra verta, kad jūsų daiktai būtų saugūs, kai esate gamtoje.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".