Miegmaišiai

Turistiniame žygyje ar stovyklaujant kokybiškam miegui reikalingas geras miegmaišis. Įsisupus į jį, nebaisus nei šaltis, nei lietus. Kai kurie miegmaišiai tinkami naudoti net esant -22° C. Įvairūs paminkštinimai užtikrina, jog miegant miegmaišyje, jaučiamasi kaip lovoje. Miegmaišių vidiniai ir išoriniai sluoksniai pagaminti taip, šiluma išsilaikytų ilgiau, o pats miegmaišis tarnautų ne vienerius metus.

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Forma
Spalva
Užpildas
Komforto temperatūra
°C °C
Aukščiausia temperatūra
°C °C
Svoris
kg kg
Ilgis
cm cm
Filtravimas

Miegmaišiai internetu

Kad poilsis gamtoje būtų kokybiškas ir patogus, svarbu pasirūpinti ne tik stogu virš galvos – tinkama palapine, bet ir miegmaišiu. Patogus miegmaišis išvykos metu puikiai atstos antklodę, nes įsisukę į miegmaišį išsimiegosite šiltai tiek vasarą, tiek žiemą. Gali atrodyti, kad išsirinkti miegmaišį – vieni juokai, tačiau jei ieškote kokybiško, patogaus ir ilgai tarnaujančio miegmaišio, turėtumėte atkreipti dėmesį į keturis svarbius pasirinkimo kriterijus – formą, matmenis, ekstremalią ir komforto temperatūrą bei dizainą.

Miegmaišio forma: kokonas ar stačiakampis?

Turizmo prekių rinkoje vyrauja dviejų formų miegmaišiai – stačiakampiai ir kokono formos. Nuo miegmaišio formos priklauso ir tam tikros jų ypatybės. Kokono arba mumijos formos miegmaišiai siaurėja į apačią, todėl idealiai priglunda prie kūno ir puikiai tinka poilsiaujant vėsesniu oru. Šie miegmaišiai kuprinėje užima daug mažiau vietos, nes jų gamybai sunaudojama mažiau medžiagos. Stačiakampio arba voko formos miegmaišiai nesusiaurėja, todėl kojoms paliekama kur kas daugiau erdvės. Šio tipo miegmaišiai yra šiek tiek sunkesni už kokono formos, tačiau daugeliui ir patogesni.

Miegmaišio matmenys

Renkantis miegmaišį labai svarbu atsižvelgti ne tik į formą, bet ir esminius matmenis – ilgį ir svorį. Nors įprastai suaugusiems skirti miegmaišiai yra virš dviejų metrų ilgio, tačiau pasitaiko ir išimčių, todėl visada verta perskaityti produkto aprašą, kad būtumėte 100 % tikri savo pasirinkimu. Kai kurie miegmaišiai turi du užtrauktukus, kuriais galima sujungti miegmaišius vienus su kitais – taip pasigaminsite gerokai didesnį miegmaišį.

Ne mažiau svarbu atsižvelgti ir į miegmaišio svorį. Ilgesnėms išvykoms, ypač pėsčiomis, rekomenduojama rinktis lengvesnius, kokono formos miegmaišius, tačiau jei keliaujate su automobiliu, galite rinktis ir sunkesnius, patogesnius miegmaišius. Žinoma, kuo šiltesnis miegmaišis, tuo šis ir sunkesnis, todėl prieš perkant miegmaišį reikėtų įvertinti, kokiu metų laiku planuojate iškylauti.

Ekstremali ir komforto temperatūra

Jei norite būti tikri, kad miegodami miegmaišyje nesušalsite, produkto apraše ieškokite ekstremalios temperatūros. Mūsų asortimente rasite miegmaišių, kurių ekstremali temperatūra siekia net -43 laipsnius. Miegodami miegmaišyje, kuris garantuoja šilumą tokioje ekstremalioje temperatūroje tikrai nesušalsite net ir Arktyje, tačiau jei norite jaustis komfortiškai, atsižvelkite į nurodytą komforto temperatūrą.

Papildomos šilumos suteiks ir miegmaišio gobtuvas, kuris sušildys galvą. Jei kuprinėje turite laisvos vietos, būtinai įsimeskite ir miegmaišio įklotą, kuris suteiks papildomos šilumos. Pasirinkę miegmaišio įdėklą su aliumine šilumos izoliacija, džiaugsitės puikia šilumos izoliacija ir būsite tikri, kad miegmaišis nesušlaps net ir merkiant lietui. Tiek ekstremali, tiek komforto temperatūra priklauso nuo miegmaišio užpildo. Mūsų asortimente rasite miegmaišių, kurių užpildą sudaro natūralios medžiagos (žąsų ar ančių pūkai) arba sintetinės. Jei miegmaišį sudaro keli užpildo sluoksniai, toks miegmaišis bus gerokai šiltesnis už vieną užpildo sluoksnį turintį miegmaišį.

Miegmaišio dizainas

Nors dizainas tikrai nėra pats esminis pasirinkimo kriterijus, tačiau tikrai svarbus, jei ieškote miegmaišio savo vaikui. Vaikams skirti miegmaišiai pasižymi įvairiais raštais ir išskirtiniais dizainais, o spalvų įvairovė primena vaivorykštę. Galaktikos dizainas, boružėlė, rykliukas, panda ar kiti linksmi gyvūnėliai tikrai papuoš vaikams skirtus miegmaišius. Ryškiaspalvių ar išskirtinių dizainų turėtų neišsigąsti ir suaugusieji. Keliaujantys į muzikos festivalį su išskirtiniu miegmaišiu tikrai išsiskirs iš minios. Rinkitės oranžinius, raudonus, žalius ar mėlynus miegmaišius, visgi, jei ryškių spalvų nenorite, galite rinktis kamufliažinius ar juodus.

Miegmaišiai pigiau, jei perkate Powersport.lt

Dominai suaugusiems skirti miegmaišiai, o gal ieškote vaikiškų miegmaišių pigiau? Jei taip, užsukote ten, kur reikia. Powersport.lt asortimente rasite itin kokybiškų Easy Camp, Ferrino, High Peak, Outwell ir kitų puikiai žinomų prekių ženklų miegmaišių kliento kišenei palankiomis kainomis. Neskubantys ir norintys dar labiau sutaupyti, visada gali laukti akcijos ar sezoninio išpardavimo, kurio metu pavyks įsigyti miegmaišį dar pigiau. Jei abejojate dėl tam tikro modelio miegmaišio, visada galite pasiskaityti atsiliepimus ar apžvalgas jau įsigijusių šį gaminį. Juk nešališka pirkėjo nuomonė dažnai būna daug informatyvesnė ir tikslesnė.

Apsilankę Powersport.lt internetinėje parduotuvėje ir išsirinkę patinkantį modelį, jį įsigysite vos per kelias minutes, o mes pasirūpinsime patogiu ir greitu prekių pristatymu iki pat namų durų – visai nesvarbu, kuriame Lietuvos kampelyje gyvenate. Keliaudami į išvyką norite jaustis lyg namuose? Tuomet nepamirškite su savimi pasiimti tvirtos palapinės, minkšto čiužinio ir patogaus miegmaišio, o visus šiuos elementus, skirtus patogiai išvykai į gamtą, rasite Powersport.lt internetinėje parduotuvėje arba fizinėse parduotuvėse Vilniuje ir Kaune.

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kokios yra pagrindinės miegmaišio savybės?

Miegmaišis - tai didelis, lengvas krepšys, skirtas šilumai ir patogumui miegant suteikti. Pagrindinės savybės, kurių reikia ieškoti miegmaišyje, yra šios: - Izoliacija: Ieškokite miegmaišio su aukštos kokybės izoliacija (paprastai iš pūkų arba sintetinės medžiagos). - Forma: Rinkitės miegmaišį, kurio forma tinka jūsų kūnui ir miegojimo stiliui. - Temperatūros reitingas: Rinkitės miegmaišį, kurio temperatūros klasė atitinka sąlygas, kuriomis stovyklausite. - Konstrukcija: Ieškokite miegmaišio su tvirtomis siūlėmis ir patvariu audiniu, kuris tarnaus daugelį stovyklavimo kelionių. - Svoris: Atsižvelkite į miegmaišio svorį, atsižvelgiant į jūsų stovyklavimo stilių.

Kaip išsirinkti tinkamą miegmaišį stovyklavimui?

Norėdami išsirinkti tinkamą miegmaišį savo stovyklavimo kelionei, turėtumėte atsižvelgti į keletą veiksnių: temperatūros reitingą, dydį, svorį ir medžiagą. Temperatūros reitingas: Įvertinkite miegmaišio temperatūrinę kategoriją, kuri nurodo, kokioje šalčiausioje temperatūroje maišas gali jus sušildyti. Kuo žemesnis temperatūros reitingas, tuo maišas bus šiltesnis esant žemesnei temperatūrai. Dydis: Rinkitės jums tinkamo dydžio miegmaišį. Jei miegmaišis bus per didelis, jis negalės efektyviai jus sušildyti. Svoris: Atsižvelkite į svorį, priklausomai nuo to, kaip toli nešiositės miegmaišį. Jei su miegmaišiu keliausite pėsčiomis, ieškokite lengvo varianto. Medžiaga:

Kokia yra skirtingų tipų miegmaišių temperatūros klasė?

Miegmaišių temperatūra gali labai skirtis priklausomai nuo miegmaišio tipo. Apskritai trijų sezonų miegmaišiai vertinami nuo +10 °C iki -5 °C, keturių sezonų miegmaišiai vertinami nuo +5 °C iki -20 °C, o itin šalto oro miegmaišiai vertinami nuo -10 °C iki -40 °C.

Koks yra miegmaišio izoliacijos tipas ir užpildymo svoris?

Miegmaišio izoliacijos tipas ir užpildo svoris priklauso nuo prekės ženklo ir modelio. Apskritai dauguma miegmaišių yra užpildyti sintetine arba pūkine izoliacija, o jų užpildymo svoris, priklausomai nuo maišo dydžio ir konstrukcijos, svyruoja nuo 300 iki 1500 gramų.

Kaip prižiūrėti miegmaišį, kad jis ilgiau tarnautų?

Kad miegmaišis tarnautų ilgiau, nenaudojamą miegmaišį būtinai laikykite vėsioje ir sausoje vietoje. Venkite jį laikyti vietose, kurias veikia tiesioginiai saulės spinduliai arba karštis. Po kiekvieno naudojimo gerai išvėdinti miegmaišį atviroje, vėdinamoje vietoje ir įsitikinti, kad jis visiškai išdžiūvo, prieš supakuojant. Kad miegmaišis būtų papildomai apsaugotas, galite naudoti miegmaišio įdėklą arba sandėliavimo maišą, kad jis būtų švarus ir apsaugotas nuo purvo ar dulkių. Be to, venkite skalbti miegmaišį skalbimo mašinoje, nebent tai specialiai rekomenduoja gamintojas.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".