Turistinės kėdės

Leidžiant laiką gamtoje pasitaiko akimirkų, kai norisi prisėsti ir tiesiog žiūrėti į tolį, grožėtis atsiveriančiais vaizdais. Kiekviename gražiame kampelyje suolelių ar kėdžių nepristatysi, o jei ir pristatysi, tai didelė tikimybė, jog jie visi bus užsėsti. Tokiu atveju nėra nieko geriau kaip su savimi turėti sulankstomą turistinę kėdę. Tuomet ir žvejyba neprailgsta, ir mėgautis kraštovaizdžiu bei pokalbiais su draugais galima be paliovos.

Mūsų asortimente rasite tiek nedidelių, įvairiaspalvių stovyklavimo kėdžių be atlošo, tiek patvarių, atllošus ir porankius, bei vietą puodeliui turinčių turistinių kėdžių.

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Porankiai
Spalva
Didžiausia apkrova
kg kg
Svoris
kg kg
Filtravimas

Turistinės kėdės pigiau

Planuojantiems išvyką į gamtą, savaitgalinę žvejybą, vakarą prie laužo ar pikniką parke tikrai pravers turistinė kėdė. Tai iš vienas populiariausių turistinių baldų, be kurio neapsieina bene kiekvienas turistas. Nors gamtoje daug medinių suoliukų, tačiau tikrai ne visada pavyksta rasti laisvą vietą, ypač nuošalesniuose kampeliuose, be to, po lietaus mediniai baldai neretai būna sušlapę, todėl ant permirkusio suolo nesinori sėsti. Kadangi turistinių kėdžių poreikis tikrai didelis, šių  baldų pasiūla taip pat nenusileidžia. Norint išsirinkti patogią kėdę, verta atsižvelgti į keletą svarbių kriterijų, kurie leis mėgautis gamtos malonumais patogiai.

5 kriterijai, padėsiantys išsirinkti patogią turistę kėdę

Tiek virtuvė, tiek valgomasis neįsivaizduojamas ne tik be stalo, bet ir be kėdės, o išvyka į gamtą tampa gerokai patogesnė, jei su savimi pasiimate patogią ir patvarią turistę kėdę. Ar kėdė bus patogi ir kokybiška priklauso nuo kelių kriterijų: pačios kėdės dalių, medžiagos, iš kurios pagamintas šis baldas, kėdės tipo, jos svorio, didžiausios atlaikomos apkrovos, o patinkantis dizainas leidžia poilsiauti ne tik komfortiškai, bet ir estetiškai.

1. Kėdės tipas

Stovyklavimo kėdė su atlošu, be atlošo, trikojė, turinti tik dvi ar keturias kojas – tipų gausa gali atnešti nemenką galvos skausmą. Norint išsirinkti tinkamo tipo kėdę, svarbu įvertinti patogumo ir saugumo kriterijus. Kėdė su atlošu gerokai patogesnė, tiesa, jų kaina šiek tiek didesnė už kitų tipų kėdes. Taburetės tipo turistinės kėdės gerokai lengvesnės, todėl jas patogiau imti į žygius pėsčiomis. Norintiems išsirinkti saugią kėdę, geriau rinktis turistinę kėdę su keturiomis kojomis, kuri yra gerokai stabilesnė už dvi ar tris kojas turinčias kėdes.

2. Kėdės dalys

Vienos turistinės kėdės turi porankius, kitos šio elemento neturi. Kėdė su porankiais gerokai komfortiškesnė. Vienų kėdžių porankiai – plastikiniai, todėl gerokai tvirtesni ir stabilesni, vadinasi, ant jų nebaisu padėti ir kavos puodelį. Kitų modelių kėdės turi medžiaginius porankius, kurie ne tokie stabilūs, todėl į juos įmontuoti gėrimų laikikliai, kuriuose patogu ir saugu laikyti gėrimus. Dar vienas svarbus kėdės elementas – atlošas. Ši kėdės dalis taip pat nulemia jos patogumą. Sėdint ant kėdės su atlošu nepavargta nugara, be to, ant tokios kėdės galima net nusnūsti, nes bene kiekvienos kėdės atlošas turi paminkštinimą galvos srityje. Daugumos turistinių kėdžių atlošas – reguliuojamas, todėl galėsite pasirinkti norimą pasviro kampą pagal savo poreikius, ne tik 90 laipsnių. Tiesa, kėdžių atlošo matmenys, priklausomai nuo kėdės modelio, skiriasi, todėl prieš pirkdami kėdę įvertinkite, kad kėdės atlošas būtų tinkamas pagal jūsų ūgį. Trečias svarbus kėdės elementas – kojos. Kai kurių kėdžių kojos reguliuojasi, todėl tokią kėdę lengviau pastatyti ant nelygaus paviršiaus. Turistinės kėdės su papildomomis kojelės, kurios neleidžia įsmigti kėdei į žemę, suteikia dar daugiau stabilumo.

3. Medžiaga

Dažniausiai turistinių prekių parduotuvėje išvysite medžiagines kėdes, kurių rėmas – aliuminis. Šis modelis pats populiariausias, nes tokios kėdės yra lengvos, o jų kokybė nei kiek neprastesnė už aliuminių. Tiesa, aliuminės kėdės atlaiko didesnę apkrovą, bet dėl didesnio svorio šias kėdes dažniau renkasi ne trumpoms išvykoms į gamtą, o ilgoms kelionėms su automobiliu. Kasmet atsiranda netradicinių, bet vis labiau populiarėjančių pripučiamų kėdžių modelių. Tiesa, dažnai tokios kėdės neprimena įprastos kėdės, dažniau fotelį ar pufą, tačiau šios kėdės beveik neužima papildomos vietos turistinėje kuprinėje. Žinoma, pripūsti tokią kėdę užtruks ilgiau nei išlankstyti sulankstomą, tačiau kėdės lengvumas atperka bet kokį papildomą vargą.

4. Didžiausia atlaikoma apkrova ir kėdės svoris

Kaip jau minėta, kėdės svorį dažniausia lemia šio baldo tipas ir medžiaga, iš kurios pagaminta kėdė. Kuo kėdė paprastesnė, tuo ji lengvesnė, žinoma, nebūtinai patogesnė. Todėl renkantis kėdę svarbu, kad ši būtų ne tik lengva, bet ir patogi. Kitas svarbus matmuo – didžiausia atlaikoma apkrova. Šį parametrą tikrai rasite bene kiekvienos prekės apraše. Geriausia, kad didžiausia kėdės atlaikoma apkrova būtų bent keliolika kilogramų didesnė už naudotojo svorį. Jei didžiausia kėdės atlaikoma apkrova sutaps su naudotojo svorio, tokia kėdė gali ne tik suplyšti ar sulūžti, bet ir neatlaikyti naudotojo, o nuo kėdės nukritęs žmogus gali susižeisti.

5. Dizainas

Kaip ir renkantis turistinius stalus, taip kėdes šis pasirinkimo kriterijus nėra esminis, tačiau tikrai svarbus, jei norite, kad poilsis gamtoje būtų ne tik kokybiškas, bet ir estetiškas. Powersport.lt parduotuvės turistinių kėdžių skiltyje dominuoja tamsiai žalios arba khaki spalvų tonai. Taip pat gausu ir kamufliažinių kėdžių, kurios puikiai dera gamtos apsuptyje. Žinoma, rasite ir ryškiaspalvių mėlynų, žalių, rožinių, oranžinių ir kitų spalvų kėdžių. Ieškantiems praktiškumo, siūloma rinktis juodas kėdes, ant kurių tikrai nesimatys jokių dėmių.

Turistinės kėdės internetu

Svarstote, kur įsigyti patogią, lengvą ir kokybišką kėdę? Tuomet siūlome užsukti į Powersport.lt internetinę parduotuvę. Čia jus pasitiks garsių prekių ženklų – Cattara, Easy Camp, Outwell – turistinės kėdės palankiomis kainomis, o sulaukę išpardavimo galės įsigyti prekių pigiau, nes turistinės kėdės su akcija klientų lauks dar geresnėmis kainomis. Norint įsigyti turistinę kėdę net nereikia eiti iš namų. Vos kelių mygtukų spustelėjimu patikusi kėdė atsidurs pirkinių krepšelyje, o mes pasirūpinsime patogiu jos pristatymu į bet kurį Lietuvos kampelį. Jei užsisakyta turistinė kėdė jau pakeliui, skubėkite krautis likusius daiktus ir ruoškitės nepamirštamai išvykai į gamtą su šeima ar draugų kompanija.

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kuo skiriasi kėdė nuo taburetės?

Pagrindinis skirtumas tarp kėdės ir taburetės yra tas, kad kėdė paprastai turi atlošą, o taburetė jo neturi. Be to, kėdė paprastai turi keturias kojas, kad būtų stabilesnė, o taburetė paprastai turi tris ar mažiau kojų. Paprastai taburetės taip pat gali būti aukštesnės už kėdes, todėl jas naudinga naudoti atliekant užduotis, kai reikia stovėti.

Kokių tipų kėdžių ir taburečių galima įsigyti?

Yra įvairių kėdžių ir taburečių, įskaitant fotelius, krėslus, krėslus, supamąsias kėdes, sukamąsias kėdes, baro kėdes, kėdes prie prekystalio ir staliaus kėdes. Kainos svyruoja nuo maždaug 30 eurų už paprastą kėdę ar taburetę iki 200 eurų ar daugiau už aukštesnės klasės modelius.

Kaip išmatuoti tinkamo dydžio kėdę ar taburetę?

Tinkamo dydžio kėdę ar taburetę geriausiai išmatuosite pagal savo ūgį ir pridėję kelis centimetrus. Turėtumėte siekti, kad sėdynės aukštis būtų maždaug 18-22 colių (45-56 cm) nuo žemės. Be to, turėtumėte atsižvelgti į sėdynės gylį, plotį ir atlošą, kad kėdė ar taburetė būtų patogiausia.

Ar patogu sėdėti ant kėdžių ir taburečių?

Kėdžių ir taburečių patogumo lygis priklauso nuo jų tipo ir dizaino. Paprastai reguliuojamos kėdės suteikia daugiau komforto nei fiksuoto aukščio kėdės ar taburetės, nes jos leidžia naudotojams rasti patogiausią padėtį pagal savo kūno sudėjimą ir dydį. Be to, ergonomiškos kėdės yra suprojektuotos taip, kad naudotojams suteiktų optimalią atramą ir užtikrintų didesnį komforto lygį.

Iš kokių medžiagų gaminamos kėdės ir taburetės?

Kėdės ir taburetės paprastai gaminamos iš medžio, metalo, plastiko arba įvairių medžiagų derinio. Kaina priklauso nuo naudojamų medžiagų rūšies ir kokybės. Įprastos kainos svyruoja nuo 20 iki 500 eurų.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".