Medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai

Leidusis į medžioklę ar kitą iššūkių kupiną kelionę, be peilio jautiesi kaip be rankų. Sumedžiotą laimikį daug maloniau doroti, kai turi aštrų, kokybišką įrankį. Patvarus peilis reikalingas ne tik virtuvėje ar medžioklėje, juk niekad negalime žinoti, kada pateksime į gyvybei grėsmę keliančias situacijas. Tad pravartu su savimi turėti išgyvenimo peilį, kuris prireikus padės išdaužti stiklą, perpjauti diržą ir atliks daugybę kitų naudingų funkcijų.

Visi šioje kategorijoje esantys peiliai parduodami tik asmenims, vyresniems nei 18 m.

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Sulankstomas
Ašmenų ilgis
mm mm
Ašmenys
Rankenos ilgis
mm mm
Rankenos medžiaga
Spalva
Dėklas
Filtravimas

Medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai internetu

Medžioklėje be specialaus peilio neišsiversi. Juk norint sumedžioti laimikį, svarbu turėti tinkamus įrankius. Žinoma, medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai pravers ne tik medžioklėje, bet ir kitose situacijose, kuriose prireiks ne tik išgyvenimo įgūdžių, bet ir tinkamų įrankių, padėsiančių prisitaikyti ir išgyventi. Norint įsigyti tinkamą medžioklinį ir išgyvenimo peilį, vertėtų atsižvelgti į kelis svarbius pasirinkimo kriterijus – konstrukcijos tipą (sulankstomas ar ne), medžiagas, iš kurių pagaminti ašmenys ir rankenos, geležtės formą ir kokio tipo žvėris planuojate medžioti.

Didesnis peilis – ne visada geriau

Peilio pasirinkimas išties priklauso nuo to, kokio tipo žvėris planuojate medžioti. Jei Jūsų tikslas – didieji gyvūnai, naudosite kitokio tipo medžioklinius ir išgyvenimo peilius nei tie, kurie medžioja smulkiuosius gyvūnus. Svarbu atminti, kad didesnis peilis tikrai nėra geriau, jei planuojate medžioti smulkiuosius gyvūnus. Per didelis medžioklinis ir išgyvenimo peilis netgi apsunkins tokių žvėrių dorojimą, be to, su per dideliu peiliu didesnė tikimybė įsipjauti.

Peilio tipas

Nusprendę, kokio dydžio gyvūnai bus Jūsų taikinys, tuomet turėtumėte atsižvelgti į tai, kaip dažnai planuojate medžioti. Jei medžioklė Jums tik retsykis malonumas ir norite peilio, kuris puikiai pasitarnaus įvairiose išgyvenimo situacijose, tuomet rinkitės mažesnį sulankstomą peilį. Atsižvelgus į patogumo faktorių, galima sakyti, kad sulankstomas medžioklinis ir išgyvenimo peilis – daug patogesnis. Šio tipo medžioklinis ir išgyvenimo peilis yra kompaktiškesnis už fiksuoto ilgio peilį, be to, sulankstomą peilį galima nešiotis kišenėje, todėl jam nebūtinas dėklas. Rinkdamiesi sulankstomus medžioklinius ir išgyvenimo peilius, atsižvelkite į fiksavimo mechanizmo ir sukimosi tašką, taip pat labai svarbu, kad peilio geležtė susilenktų į rankeną. Jei esate atsidavęs medžiotojas ir planuojate naudoti peilius tik medžioklei, tuomet rekomenduojama rinktis fiksuotus medžioklinius ir išgyvenimo peilius, kurie bus gerokai naudingesni ir patogesni. Svarbu paminėti ir tai, kad fiksuoto peilio ašmenys nesilanksto, vadinasi, jos mažiau dyla, todėl tokie medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai yra stipresni ir patikimesni. Žinoma, fiksuotą peilį svarbu nešiotis dėkle, kad patys nesusižeistumėte ir aplinkinių nesužeistumėte.

Lygi ar dantyta geležtė?

Paprasti medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai, turintys vientisą, aštrią geležtę yra daug tradiciškesni. Šiuos ašmenis galąsti daug lengviau, be to, tokie peiliai pjauna lygiai, o juos valdyti patogu. Medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai su dantyta geležte gali būti naudojami kaip pjūklas. Tokie peiliai puikiai tinkami pjauti diržus, lynus, įvairios tekstūros audinius ar minkštas medžiagas. Tiesa, medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai su dantyta geležte gali daug lengviau sudilti, o norint juos pagaląsti reikalinga speciali galandinimo įranga.

Geležtės ir rankenos medžiagos

Kokybiški medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai dažniausiai gaminami iš anglies plieno arba nerūdijančio plieno. Nors anglies plieno peiliai rūdija, tačiau reguliariai juos naudodami arba padengdami ašmenis specialiomis medžiagomis, išvengsite rūdžių susidarymo ant medžioklinių ir išgyvenimo peilių. Anglies plieno ašmenis lengviau galąsti, o ašmenys išlieka aštrūs ilgiau nei peilių, turinčių nerūdijančio plieno ašmenis. Nerūdijančio plieno ašmenys nerūdija, todėl tokius peilius medžiotojai labai vertina ir dažnai pasirenka. Tiesa, nerūdijančio plieno peilių ašmenis sunkiau galąsti, o jų kaina gerokai didesnė.

Renkantis medžioklinį ir išgyvenimo peilį svarbu atsižvelgti ne tik į geležtės, bet ir rankenos medžiagą. Peilio rankena turi būti tvirta ir ganėtinai sunki. Neslystančios rankenos užtikrina patogų naudojimą ir mažina fizinį nuovargį. Mūsų asortimente rasite medžioklinių ir išgyvenimo peilių, turinčių medinę, metalinę ar plastikinę rankeną, o tiems, kuriems svarbu ne tik kokybė, bet ir dizainas, gali rinktis peilius, turinčius iš ragų ar kamštinės medžiagos pagamintas rankenas.

Puiki įprasto peilio alternatyva

Išgyvenimo situacijose pravers ne tik medžioklinis ir išgyvenimo peilis, bet ir mačetė, kuri gali atlikti ir įprasto peilio, ir kirvio funkciją. Mačečių svorio centras yra priekyje, todėl su mačete lengvai kaposite krūmus ir smulkesnius medžius. Laiko patikrinta konstrukcija užtikrina maksimalią kirtimo jėgą, o kokybiškos gamybinės medžiagos ir antikorozinė ašmenų danga garantuoja, kad šis įrankis tarnaus ne vienus metus.

Medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai pigiau

Domina medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai pigiau? Tuomet apsilankykite Powersport.lt el. parduotuvėje. Čia rasite garsių prekių ženklų – Benchmade, Cattara, FoxOutdoor – peilių ir mačečių už itin patrauklią kainą. Norintys dar labiau sutaupyti gali laukti akcijos, kuomet medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai parduodami dar pigiau. Atminkite, kad norėdami įsigyti peilį, neturite keliauti iš namų. Vos kelių mygtukų paspaudimu patinkantis medžioklinis ir išgyvenimo peilis atsidurs pirkinių krepšelyje, o mes pasirūpinsiu patogiu ir saugiu prekių pristatymu.

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kokie yra geriausi medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai?

Kai kurie geriausi medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai pasižymi dideliu efektyvumu ir gali būti naudojami įvairiais tikslais. "Gerber Bear Grylls Ultimate Knife" yra vienas populiariausių medžiotojų pasirinkimų, pasižymintis lengva, bet patvaria konstrukcija, nerūdijančiu plienu, 4,8 cm plona geležte, ergonomiška gumuota rankena ir naujoviška dėklo sistema. Buck Knives 110 Folding Hunter taip pat yra geras medžiotojų pasirinkimas, pasižymintis 3,75 colio klipsiniu ašmeniu ir lengva, tvirta konstrukcija. Išgyvenimui ir savigynai skirtas ESEE peilis "Izula Knife" - tai kompaktiškas fiksuoto ašmens peilis su 2,63 colio ilgio krintančiu ašmeniu, pagamintas iš 1095 anglinio plieno ir

Kaip naudoti medžioklinį ir išgyvenimo peilį?

Medžioklinis ir išgyvenimo peilis turėtų būti naudojamas įvairioms užduotims atlikti, pavyzdžiui, krūmynams valyti, malkoms rinkti, virvei pjauti, žvėrims dresuoti ir savigynai. Juo taip pat galima mušti ir skaldyti rąstus, pjauti virvę, šalinti žvėrių kailį ir plunksnas, ruošti maistą ir atlikti daugelį kitų užduočių. Norint užtikrinti tinkamą peilio naudojimą, svarbu pasirinkti tinkamo dydžio ir konstrukcijos peilį, tinkantį darbui, kurį reikia atlikti. Be to, naudodami peilį visada būkite atsargūs, nes netinkamai su juo elgiantis gali būti labai pavojinga.

Iš kokių medžiagų gaminami medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai?

Medžiokliniai ir išgyvenimo peiliai paprastai gaminami iš didelio anglies plieno ašmenų. Kai kurie jų taip pat gaminami iš nerūdijančio plieno, titano ir kitų metalų. Rankena paprastai gaminama iš medžio, kaulo, elnio rago arba plastiko.

Į ką turėčiau atkreipti dėmesį pirkdamas medžioklinį ir išgyvenimo peilį?

Rinkdamiesi medžioklinį ir išgyvenimo peilį turėtumėte atsižvelgti į peilio dydį, svorį, medžiagą ir formą. Peilio dydis turėtų atitikti jūsų poreikius, o svoris turėtų būti patogus ir subalansuotas. Medžiaga turėtų būti tvirta ir atspari, pavyzdžiui, nerūdijantis arba anglinis plienas, priklausomai nuo jūsų pageidavimų. Forma turėtų būti tinkama pjauti, pjaustyti, pradurti ir susidoroti su kieta medžiaga. Be to, atsižvelkite į tai, ar rankeną patogu laikyti ir ar joje yra skylė virvelei. Galiausiai būtinai patikrinkite, ar ašmenys aštrūs ir patvarūs ir ar pridedamas dėklas.

Ar yra kokių nors atsargumo priemonių, kurių turėčiau imtis naudodamas medžioklinį ir išgyvenimo...

Taip, naudojant medžioklinį ir išgyvenimo peilį reikia imtis kelių atsargumo priemonių: 1. Visada atkreipkite dėmesį į peilio aštrumą, kai su juo dirbate ar dirbate. 2. Nenaudojamą peilio dėklą laikykite uždarytą. 3. Išmokite tinkamos technikos, kaip saugiai naudotis peiliu. 4. Įsitikinkite, kad jūsų rankos yra švarios ir sausos, kai naudojate peilį. 5. Naudodami peilį dėvėkite tinkamas apsaugos priemones. 6. Saugiai laikykite peilį, kai jo nenaudojate.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".