Meškerės

Žvejys be geros meškerės ne žvejys. Dėlto renkantis šį pagrindinį žvejybos atributą, svarbu nepagailėti tam laiko ir iš daugybės rūšių išsirinkti tinkamiausią.

Spininginės meškerės pravers tiems, kurie pasirengę gaudyti plėšrias žuvis. Jos yra trumpesnės negu daugelis kitų meškerių, todėl žvejui jas lengviau valdyti.

Plūdines meškeres turėtų rinktis tie, kurie planuoja ilgai jas laikyti rankose. Šios meškerės yra itin lengvos, todėl meškeriotojui nepavargs rankos.

Dugninės meškerės puikus pasirinkimas gaudantiems karšius, lynus, kuojas, karpius, ungurius ir dar daugybę smulkesnių žuvų, kurios minta tuo, ką randa ant dugno.

Teleskopinės meškerės vienos universaliausių. Jomis galima žvejoti beveik visų rūšių žuvis, įskaitant ir plėšrių žuvų žvejybą tam tikrais žvejybos būdais.

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Paskirtis
Ilgis
cm cm
Užmetimo svoris
Filtravimas

Meškerės internetu

Kiekvienas užkietėjęs žvejys pasakys, kad meškeriojimui reikalinga daugiau negu viena kokybiška meškerė. Kuri, dugninė, teleskopinė, plūdinė, spiningas ar jūrinė meškerė, turėtų papildyti turimą meškerių komplektą, priklauso nuo mėgstamo žvejojimo būdo ir trokštamo pagauti laimikio.

Dugninės meškerės

Jei tarp trokštamo pagauti laimikio puikuojasi karšiai, lynai, kuojos, karpiai, unguriai ir dar daugybė smulkesnių žuvų, kurios minta tuo, ką randa ant dugno, dugninės meškerės yra geriausias pasirinkimas. Dugninės meškerės yra sudarytos iš 2-3 dalių ir turi 2-4 keičiamas viršūnėles, kurios užtikrina didesnį meškerės lankstumą, jautrumą ir užmetimo nuotolį. Tai leidžia labiau prisitaikyti prie įvairių žūklės sąlygų. Dugninių meškerių viršūnėlės yra gaminamos iš stiklo arba anglies pluošto. Ant jų nurodomas maksimalus užmetimo svoris arba apkrova. Dugninių meškerių užmetimo svoris svyruoja nuo 50 iki 150 g. Jei pasirinktos dugninės meškerės užmetimo svoris yra 50 g, tai reiškia, kad be šėrykloje esančio jauko galite užmesti papildomus 50 g.

Spiningo meškerės

Spiningo meškerės, dažniausiai vadinamos tiesiog spiningais, gali būti pačių įvairiausių ilgių ir veiksnų. Spiningo veiksna nusako meškerės kontaktą su masalu (greičiau ir aštriau pajuntamas kibimas). Dažniausiai žūklės prekių asortimente rasite spiningo meškeres, turinčias vidutiniškai greitą, greitą ar ypač greitą veiksną. Priklausomai nuo pasirinkto spiningavimo būdo – džigavimo, žvejybos itin lengvais (ultra light) masalais, tradicinio spiningavimo – priklauso meškerės ilgis. Tinkamai pasirinktas meškerės ilgis užtikrins, kad ilgesnės žvejybos metu ne taip gretai pavargsite.

  1. Džigavimui rekomenduojamos 1.8-2.7 m ilgio spiningo meškerės, turinčios 5-30 g užmetimo kotus. Šiam spiningo būdui tinkamiausios meškerės, aprūpintos vidutine, greita ar ypač greita veiksna pasižyminčiais meškerykočiais.
  2. Žvejybai nuo kranto patartina rinktis, ilgesnes iki 2.7-3 m ilgio kotą turinčias meškeres. Jos leis toliau numesti masalą ir patogiau jį kontroliuoti.
  3. Žvejybai iš valties tinkamesni trumpesnį 1.8-2.4 m ilgio meškerykotį turintys spiningai. Išsirinkta trumpesnė meškerė leis patogiai prisitraukti užkibusį laimikį prie valties. Be to, žvejyba su trumpesne meškere mažiau vargins ir suteiks daugiau jautrumo kibimui nustatyti.
  4. Žvejybai itin lengvais (ultra light) masalais rekomenduojamos delikatesnės spiningo meškerės. Tokiai žūklei puikiai tiks lengvos, kokybiškos, nedideles rites turinčios meškerės. Norėdami sukomplektuoti jautrų ir puikiai subalansuotą spiningą, rinkitės plonesnį (iki 0,1 mm storio) pintą valą bei trumpesnes, nedidelį užmetimo svorį turinčias meškeres.
  5. Jei jūsų tikslas iš žvejybos grįžti su salačiu, lašiša arba šlakiu, patartina naudoti tvirtesnį ir „galingesnį“ meškerės komplektą, kuris padės lengviau valdyti užkibusią žuvį. Tokį komplektą turėtų sudaryti 3 m ir ilgesnės meškerės, turinčios 30-50 g užmetimo svorį bei vidutinio greičio arba greitą veiksną. Prie tokių meškerių derėtų komplektuoti galingas, apkrovų nebijančias 4000-5000 dydžio rites.

Plūdinės meškerės

Iš kitų meškerių plūdinės meškerės išsiskiria liaunu, jautriu ir lanksčiu meškerykočiu, skirtu žvejoti nedidelio svorio plūdėmis ir masalais. Plūdinės meškerės dažniausia būna 3.9-6 m ilgio. Jomis galima žvejoti tiek stovinčiame, tiek tekančiame vandenyje. Žvejybai tekančiame vandenyje, rekomenduoja rinktis ilgesnę meškerę, suteikiančią daugiau galimybių pateikti masalą. Tuo metu meškeriojimui stovinčiame vandenyje pakaks ir trumpesnės meškerės.

Plūdinės meškerės gali būti dviejų tipų: boloninės (teleskopinės) meškerės ir iš trijų dalių sudarytos match tipo meškerės. Skirtumas tarp šių meškerių tipų yra tas, kad boloninės meškerės yra ilgesnės (iki 6 m ilgio). Jos pasižymi paraboliniu linkimu ir patikimai amortizuoja užkibusios žuvies smūgius. Tuo metu match meškerės pasižymi greitesne veiksna bei geresnėmis užmetimo savybėmis ir leidžia žvejoti su plūde tolimesniu atstumu. Match tipo meškerės yra puikus pasirinkimas, kai reikia žvejoti daugiau nei 10 m atstumu nuo kranto arba į žvejybą leidusis vėjuotą dieną.

Karpinės meškerės

Karpinės meškerės gali didžiuotis išskirtinių techninių savybių meškerykočiais, pasižyminčiais didele galia ir turinčiais didesnius žiedelius. Šios meškerės dažniausiai būna 3.6-3.9 m ilgio ir išsiskiria 2.75-4 lbs užmetimo svoriu / galia. Dėl to, naudojant karpines meškeres, masalą galima nusviesti net 180 m atstumu. Karpinės meškerės skirstomos į tris rūšis: 1) tradicinei žvejybai pritaikytas meškeres, 2) meškeres spodinimui (šėrimui skirtų raketų mėtymui) bei 3) dugno skanavimui, markiravimui (žymėjimui) skirtas meškeres. Karpinės meškerės dažniausiai komplektuojamos kartu su galingiausiomis 5500-14000 dydžio ritėmis, pritaikytomis ne tik karpių, bet ir šamų žvejybai. Tokiose ritėse talpinami iki 400 m ilgio valai.

Meškerės gera kaina

Prireikus plūdinės, dugninės ar karpinės meškerės, ar nusprendus turimą meškerių komplektą papildyti spiningo ar kita meškere, PowerSport asortimente rasite gausų garsiais prekių ženklais pažymėtų prekių pasirinkimą. Mūsų specialistai specialiai jums atrenka geriausius, tokių pasaulyje žinomų prekių ženklų kaip Shimano, Zfish, meškerių pasiūlymus. Kad ir kokią meškerę nuspręsite įsigyti, PowerSport.lt ją rasite itin gera kaina. Įsigyjant patikusias meškeres internetu, sutaupysite laiko kelionei į žūklės prekių parduotuves. Tuo metu meškerės užsukus į fizines mūsų parduotuves Kaune ir Vilniuje, galėsite iš karto traukti žvejoti. Atminkite, geras laimikis priklauso nuo geros meškerės.

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kokio tipo meškerė geriausiai atitinka mano poreikius?

Geriausiai jūsų poreikius atitinkanti meškerė priklausys nuo to, kokią žvejybą planuojate vykdyti. Pavyzdžiui, jei ketinate žvejoti gilesniame vandenyje, idealiai tiktų vidutinio ar sunkaus veikimo meškerė. Jei planuojate žvejoti sekliuose vandenyse, geriau tiktų lengva arba itin lengva meškerė. Be to, priklausomai nuo to, kokią žuvį ketinate gaudyti, reikėtų atsižvelgti ir į meškerės ilgį bei galingumą.

Kaip pasirinkti tinkamą meškerės dydį?

Norėdami pasirinkti tinkamą meškerės dydį, turėtumėte atsižvelgti į tai, kokią žuvį bandote pagauti ir kokio tipo meškerę naudosite. Paprastai lengvesnės meškerės naudojamos mažesnėms žuvų rūšims, o sunkesnės - didesnėms. Meškerės dydis taip pat turėtų priklausyti nuo to, kokio tipo valą naudosite, pavyzdžiui, sunkesnis valas bus reikalingas pintinėms ūdoms, o lengvesnė meškerė gali geriau tikti monofilamentinėms ūdoms. Be to, turėtumėte atsižvelgti į meškerės ilgį - ilgesnės meškerės gali būti tinkamesnės užmesti į tolį, o trumpesnės - tikslumui ar preciziškumui.

Kuo skiriasi spiningo ir masalo meškerės?

Spiningo meškerės paprastai yra ilgesnės, lengvesnės ir lankstesnės nei masalo meškerės. Paprastai jie naudojami lengvesniems masalams ir masalams, juos lengviau užmesti tiksliai ir subtiliai. Masalinės meškerės yra trumpesnės, standesnės ir sunkesnės už spiningus, jomis lengviau užmesti sunkesnius masalus ir vilioklius. Baitcasting ritės dažnai naudojamos sunkesnėms meškerėms, pavyzdžiui, žvejybai prie dugno ir trolinimui.

Ar svarbu turėti subalansuotą meškerę?

Taip, norint sėkmingai žvejoti, svarbu turėti subalansuotą meškerę. Subalansuota meškerė tolygiai paskirsto svorį ir užtikrina optimalų užmetimo tikslumą bei galią. Be to, ji padeda išvengti nuovargio dėl nesubalansuoto svorio, kuris gali sukelti traumas.

Iš kokių medžiagų gaminamos meškerės?

Žvejybinės meškerės paprastai gaminamos iš kelių medžiagų: stiklo pluošto, grafito ir bambuko. Stiklo pluoštas paprastai yra prieinamiausias variantas, nors grafitas yra lengviausia ir tvirčiausia meškerių medžiaga. Bambukas yra geriausias, nes suteikia meškerei švelnesnį pojūtį.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".