Dviračiai

Niekada nesenstantis dviratis yra viena geriausių alternatyvų keliaujant iš taško A į takšą B. Greitas, patogus ir kompaktiškas dviratis leidžia ne tik lengvai pasiekti norimą tikslą, bet ir pasimėgauti grynu oru, važinėjantis pačiais įvairiausiais keliais ir keliukais. Tikriausiai nėra vietos, kur nerastume bent vienos šios transporto priemonės. Kalnų trasos, miesto keliai ir miško keliukai, trekas - dviračių pilna visur.

Tam, kad galėtumėte leistis į keliones smagiai ir užtikrintai, siūlome platų dvriačių modelių ir prekių ženklų pasirinkimą.

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Filtravimas

Dviračiai suaugusiems ir vaikams

Dviratis – transporto priemonė, be kurios kiekvienas aktyvaus laisvalaikio mėgėjas neįsivaizduoja savo gyvenimo. Juo galima ne tik nuvykti iš vieno taško į kitą, išvengiant, rodos, niekad nesibaigiančių miesto spūsčių ir tausojant aplinką. Dviratis, kad ir kokio tipo – elektrinis, hibridinis, plento ar kalnų – jis bebūtų, padeda palaikyti gerą fizinę formą, praskaidrinti nuotaiką bei pažinti naujas vietoves. Ką jau kalbėti apie gausybę neužmirštamų nuotykių. Nuo vaikystės pamilti dviračiai kai kuriems tampa ne vien laisvalaikio pramoga ar alternatyva automobiliui. Vis daugiau suaugusiųjų ir paauglių nori save išbandyti treko ar plento trasose, leistis dviračiu į kalnus. Tad nenuostabu, kad pastaruoju metu dviračių sportas įgyja vis didesnį populiarumą.

Dviračiai skirtingiems norams

Atsižvelgiant į tai, kad suaugusių ir vaikų bei paauglių norai ir siekiai kardinaliai skiriasi, dviračiai nėra tik du ratus, vairą ir pedalus turinti transporto priemonė. Asortimentas toks platus, kad pasukti galvą tenka tiek sprendžiant, kokie dviračiai vaikams taps geriausiais nuotykių kompanionais, tiek patiems nusprendus pasileisti dar nebandytomis dviračių trasomis.

Unikaliomis formomis pasižymintys dviračiai nėra vien stiliaus sprendimas. Kiekviena jų detalė – vairas, rėmas ar rankenos – turi savitas savybes, suteikiančias pasirinktai dviratei transporto priemonei pranašumą, lyginant su kitomis. Dėlto renkantis naują pirkinį, svarbu įvertinti savo norus ir lūkesčius, kurie turės įtakos būsimoms kelionėms.

  • Elektriniai dviračiai – puikus pasirinkimas ieškantiems naujovių. Ilgai tarnaujanti baterija ir galingas variklis padės sutaupyti energijos. Nepaisant to, elektriniu dviračiu nuvažiuotas atstumas, įdedant mažiau pastangų, bus kur kas ilgesnis negu minant įprasto dviračio pedalus.

  • Plento dviračiai patiks mėgstantiems greitį ir manevringumą. Dėl didelių, bet siaurų ratų lygiame kelyje nepamainomu laikomas plento dviratis leis išvystyti rekordinį greitį ir puikiai manevruoti posūkiuose. O jei jūsų kelionės neapsiriboja tik asfaltuotais keliais, turėtumėte išbandyti universalesnę plentinio dviračio versiją – žvyruotiems keliams pritaikytą gravel dviratį.

  • Kalnų (MTB) dviračiai pravers iššūkių mėgėjams. Dėl išskirtinio patvarumo viso pasaulio pamiltas kalnų dviratis tarnaus ne vienus metus. Tad kalvotos vietovės, nelygūs keliai, netikėtos kliūtys ir posūkiai – niekas neišgąsdins MTB turėtojo.

  • Miesto dviračiai – nepamainomas pasirinkimas vertinantiems komfortą. Ramių pasivažinėjimų mėgėjai neleis sumeluoti, kad šis dviračių tipas yra pats patogiausias keliaujant į darbą. Mat, dėl dviračio grandinės apsaugos ir purvasaugių nereikia jaudintis, kad drabužiai išsipurvins ar įsivels.

  • Hibridiniai dviračiai – tai transporto priemonė, į kurią sutelpa geriausios skirtingų dviračių tipų savybės. Dėlto hibridiniai dviračiai yra pradedančiųjų ir tik retkarčiais šią transporto priemonę minančių asmenų numylėtiniai.

  • Balansiniai dviračiai skirti jauniausiems dviratininkams. Jie padeda mažiesiems išmokti išlaikyti balansą ir pasitikėti savimi, kad nebūtų taip baisu perlipti ant didesnės, minamos transporto priemonės.

  • Dviratukai ir triratukai vaikams yra svarbiausias vaikystės atributas. Triratukai padeda mažyliui drąsiai sėstis ant pirmojo dviračio. O vaiką užplūstantis pasididžiavimas, kai pagalbiniai ratukai tampa nebereikalingi ir triratukas tampa dviratuku, įsimena ilgam.

Dviračių dydžiai

Nusprendus, kokiam tikslui bus naudojamas naujasis pirkinys, svarbiais akcentais tampa dviračio dydis ir kokybė. Dviratės transporto priemonės dydis yra vertinamas pagal rėmo dydį, kuris priklauso nuo asmens ūgio. 168-178 cm ūgio asmeniui tinkamiausias 43-47 cm rėmą turintis dviratis. 38-42 cm dydžio rėmas tiks šiek tiek žemesniems (158-168 cm) dviratininkams. Jei patekote į situaciją, kai tinkamais atrodo du skirtingų rėmų dydžių dviračiai, rinkitės mažesnį rėmą turinčią transporto priemonę. Jos dydį galėsite kompensuoti, kitomis dviračio detalėmis. Per didelis dviratis apsunkins važiavimą, todėl pedalų mynimas netruks apkarsti net ir važiuojant trumpą atstumą.

Dviračių pavaros: kai mažiau reiškia daugiau

Dviračių pavaros padeda sutaupyti energijos ir užtikrina efektyvų jėgos pasiskirstymą, minant pedalus. Nors atrodytų, kad kuo daugiau dviratis turi pavarų, tuo geriau, ši taisyklė galioja toli gražu ne visais atvejais. Jei jūsų kasdieninis maršrutas pasižymi lygiais, asfaltuotais keliais ar takeliais, jūsų investiciją į daug pavarų turintį dviratį galima prilyginti pinigų metimui į balą. Išskyrus atvejus, kai ruošiamasi dalyvauti plento lenktynėse ir norima išvysti didelį greitį, lygiame kelyje pakanka vos kelių (1-7) pavarų. Tuo metu nelygius kelius, su įkalnėmis, netikėtais posūkiais ir kitais iššūkiais padės įveikti dviratis su keliomis dešimtimis pavarų.

Dviračio rėmas

Kaip minėta anksčiau, dviračio rėmas yra puiki gairė nustatyti tinkamą šios dviratės transporto priemonės dydį. Visgi be šios savybės rėmas, o tiksliau medžiaga, iš kurios jis pagamintas, gali nemažai pasakyti ir apie būsimo pirkinio kokybę. Dviratis, turintis aliuminio rėmą, yra ypač lengvas, o ir jo kaina palyginus nedidelė. Tuo metu plieninis dviratis yra sunkesnis. Nepaisant to, komfortas nuo to nenukenčia.

Moteriškas dviratis VS vyriškas dviratis

Nepaisant to, kad suvokimas, koks dviratis yra moteriškas, o koks vyriškas, yra pagrįstas daugybe stereotipų, visgi esama vieno esminio skirtumo, leidžiančio atskirti vyrišką dviratį nuo moteriško. Ir tas skirtumas yra ne kas kita, o skersinio padėtis. Moteriški dviračiai dažniausiai, bet nebūtinai, turi žemesnį skersinį. Tai leidžia moterims, dėvinčioms sijoną ar suknelę, patogiau užlipti ant dviračio. Tuo metu vyriški dviračiai išsiskiria aukštesne skersinio padėtimi. Akivaizdžiausiai šis skirtumas pastebimas, nagrinėjant miesto ir hibridinių dviračių asortimentą. Taip yra todėl, nes šie dviračiai, priešingai negu kalnų ar plento, dažniausiai yra minami vilkint kasdienę, o ne dviračių sportui pritaikytą aprangą.

Dviračio kaina

Iš plataus dviračių asortimento išsirinkti padeda ne vien aiškus savo norų išgryninimas ar būsimo pirkinio kokybė. Svarbų vaidmenį renkantis atlieka ir dviračio kaina. Net jei renkantis naująjį pirkinį jūsų teikiama pirmenybė – pigūs dviračiai, neverta iš karto atsisakyti brangesnių modelių. PowerSport.lt kviečia išpildyti savo svajones, nevaržant savęs, ir siūlo kelis būdus, kaip nenuskriausti savo piniginės.

Jei kokybiški dviračiai jums ir vaikams yra jau seniai planuojama investicija, pradėkite sekti PowerSport.lt naujienas ir skelbiamas akcijas. Tokiu būdu nepraleisite geriausių pasiūlymų ir patikusį dviratį įsigysite pigiau. Jei dviračiai jums reikalingi dabar pat ir laukti išpardavimo ar kito specialaus pasiūlymo negalite, jums palankiausias pasirinkimas – dviračiai išsimokėtinai. Perkant lizingu (išsimokėtinai), kalnų, plento, hibridinis ar miesto dviratis jūsų namus pasieks per kelias artimiausias dienas, o už jį sumokėsite dalimis. Tokiu būdu ir dviratininkas bus laimingas, ir piniginė pernelyg neištuštės.

Dviračiai internetu

Pavargote lakstyti iš vienos parduotuvės į kitą, bandydami nustatyti kur dviračiai pigiau? Pasinaudokite proga įsigyti dviračius internetu. Sutaupysite ne tik laiko, degalų ar nervinių ląstelių, bet ir tausosite gamtą. Alytus, Kaunas, Vilnius ar Klaipėda, nesvarbu: patikę dviračiai pasieks jus, kad ir kur bebūtumėte. Internetinėje PowerSport.lt parduotuvėje jūsų laukia elektriniai dviračiai, dviratukai ir triratukai vaikams, miesto, kalnų ir hibridiniai dviračiai. Nuo svajonių Cross, Corratec, Kross, Crussis ar Romet dviračio jus skiria vos keli pelytės paspaudimai. Spustelėkite ir leiskitės į kelią naujutėlaičiais dviračiais.

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Koks yra vidutinis dviračio svoris?

Vidutinis dviračio svoris priklauso nuo jo tipo. Standartinis dviratis paprastai sveria nuo 8,5 iki 12 kg.

Kaip dažnai turėčiau keisti dviračio dalis?

Apskritai svarbiausias dviračio dalis, pavyzdžiui, padangas, grandinę ir stabdžius, rekomenduojama keisti kas tris-šešis mėnesius. Kitas dalis, pavyzdžiui, rėmą, vairą ir pavaras, reikia keisti rečiau, tačiau kas kelis mėnesius vis tiek reikėtų patikrinti, ar jos nenusidėvėjo. Priklausomai nuo to, kaip dažnai važinėjate, kitas dalis, pavyzdžiui, ratus, ausines ar pedalus, galite keisti dažniau arba rečiau. Keičiamų dalių kaina gali labai skirtis, priklausomai nuo ieškomos dalies kokybės ir tipo.

Kokie yra geriausi dviračių priedai?

1. Šviesos: Priekinis žibintas padeda matyti ir būti matomam tamsoje, o galinis žibintas - pagerinti matomumą kitiems eismo dalyviams. 2. Šviesą atspindinčios priemonės: Atspindinčios liemenės, šalmai arba dviratininko apranga gali padėti vairuotojams kelyje jus geriau pastebėti. 3. Remonto rinkinys: Bet kuris dviratininkas, norintis būti pasiruošęs remontui kelyje, privalo turėti remonto rinkinį su daugiafunkciniu įrankiu, padangų svirtimis, pleistrų rinkiniu, atsarginiais vamzdžiais ir grandinės tepalu. 4. Skambutis: Skambutis padeda įspėti pėsčiuosius ir kitus dviratininkus apie jūsų buvimą važiuojant. 5. Vandens buteliukas ir narvelis: Vandens buteliukas ir narvelis: važiuojant svarbu išlikti hidratuotam, o turint vandens buteliuką ir narvelį lengviau

Kokių saugos priemonių turėčiau ieškoti dviratyje?

Ieškant dviračio svarbu atkreipti dėmesį į tokias savybes kaip gerai sukonstruoti stabdžiai, tvirtas rėmas, atšvaitai matomumui prasto apšvietimo sąlygomis ir patogios sėdynės. Be to, įsitikinkite, kad ratai yra tinkamai pripūsti ir kad jūsų ūgiui ir svoriui tinka atitinkamo dydžio padangos. Taip pat svarbu įsitikinti, kad jūsų dviratis turi atramas, kad stovėdamas būtų stabilesnis.

Kokio tipo reljefas geriausiai tinka kalnų dviračiui?

Kalnų dviračiai geriausiai tinka nelygioms ir sudėtingoms vietovėms, pavyzdžiui, akmenuotiems takams, vietovėms su dideliu aukščio pasikeitimu ir purvinoms sąlygoms. Kalnų dviračiai paprastai turi plačias padangas, pasižyminčias dideliu sukibimu, patvarius komponentus ir pakabos sistemą, padedančią amortizuoti smūgius.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".