Elektriniai dviračiai

Nors žmonės sako, kad negalima iš naujo išradinėti dviračio, apie elektinius dviračius jie tikriausiai nepagalvojo. Tiesa, pastarieji, net ir pridėjus kelių šimtų vatų variklį, išvaizda ir pagrindinėmis savybėmis nė kiek nesiskiria nuo savo pirmtakų. Elektriniai dviračiai leidžia judėti tiek naudojant žmogaus raumenų jėgą, t. y. minant pėdalus, tiek visą darbą paliekant akomuliatoriumi kraunamam varikliui. Jie leidžia išvystyti iki 25 km/h greitį, o vieno pakrovimo užtenka įveikti net iki 160 km distanciją.

Kaip ir įprasti, taip ir elektriniai dviračiai gali būti skirtomi į kalnų, kroso, miesto bei trekingo dviračius. Tad nusprenę įsigyti elektroninį dviratį, pas mus neabejotinai surasite labiausiai pritaikytą jūsų poreikiams.

 

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Rėmo dydis
Rato dydis
Pavarų skaičius
Stabdžių sistema
Rėmo medžiaga
Spalva
Filtravimas

Elektriniai dviračiai internetu

Elektriniai dviračiai (e. dviračiai) vis labiau populiarėjanti dviratė transporto priemonė, kurią galima sutikti tiek miesto gatvėse ar parkuose, tiek kalnų dviračių trasose ar turistinėse kelionėse. Nors elektriniai dviračiai pasižymi savita išvaizda, nuo akiai įprastų klasikinių dviračių jie mažai ką skiriasi. Pagrindinis e. dviračio išskirtinumas slypi jo baterijoje ir variklyje (detaliau apie juos skaitykite tekste žemiau). Pastarieji leidžia dviratininkui šiek tiek atsipūsti ar net tam tikra prasme patinginiauti ilgose, sudėtingose kelionėse. Tad suplanuotame maršrute pasitaikius kalvotai kelio atkarpai ar nusprendus įveikti nemenką atstumą nuo taško A iki taško B, galima pamiršti apie išmušantį prakaitą ir nuovargį, atsirandantį pusiaukelėje. Jei minant dviratį vis pasvajojate apie mažytę pagalbą iš šalies, laikas jį iškeisti į elektrinį dviratį. Tam, kad vėliau netektų gailėtis dėl lūkesčio nepateisinusio naujo pirkinio, toliau pateikiame gaires, ką turėtumėte žinoti, rinkdamiesi elektrinį dviratį.

E. dviračio veikimo principas

Kaip jau minėta anksčiau, elektrinis dviratis nuo įprasto skiriasi tuo, jog e. dviratis turi motorą ir bateriją. Visgi tai nereiškia, kad šio dviratės priemonės nereikia minti. Baterija varomas elektrinio dviračio variklis veikia naudojant žmogaus raumenų jėgą – minant pedalus. Priklausomai nuo pasirinkto pagalbos lygio, jis suteikia trūkstamos galios, o kai kurių e. dviračių varikliai leidžia išvysti net 45 km/h greitį. Nepaisant to, daugelyje šalių elektrinių dviračių važiavimo greitis saugumo sumetimais yra apribotas iki 25 km/h.

Elektrinių dviračių tipai ir kaina

Elektriniai dviračiai nėra vienarūšiai. Kaip ir klasikiniai, žmogaus raumenų jėga varomi dviračiai, jie yra skirstomi į tipus. Elektroninių dviračių rūšys sutampa su klasikinių dviračių rūšimis. Dėlto norint iškeisti turimą dviratę transporto priemonę į elektrinę, be papildomų pastangų galima surasti geriausiai norus atitinkantį e. dviračių tipą. Išskirtinėmis techninėmis specifikacijomis pasižymintis miesto, kalnų ar trekingo elektrinis dviratis suteiks dar didesnį malonumą minti pedalus. Juolab, kad tarp miesto, kalnų ar hibridinių elektrinių dviračių galima rasti ir sulankstomų elektrinių dviračių, be vargo telpančių į bagažinę.

Elektrinių dviračių rinkoje galioja nerašyta taisyklė – e. dviračiai, kurių varikliai įmontuoti priekinio ar galinio rato stebulėje yra pigesni negu tie, kurių variklis yra vidurinėje dviračio stebulėje. Kitaip tariant, elektrinių dviračių kaina svyruoja priklausomai nuo pasirinkto modelio ir techninių specifikacijų. Nepaisant to, negalima teigti, kad elektriniai dviračiai kaina absoliučiai lenkia savo pirmtakus. Mat kokybiškas kalnų ar plento dviratis taip pat gali atsieiti ne vieną tūkstantį eurų.

E. dviračių varikliai

Kad ir kokio tipo elektrinis dviratis būtų jūsų norų sąraše, renkantis svarbu atkreipti dėmesį į tai, kurioje vietoje yra įtaisytas jo variklis. Nuo to priklauso ne tik gaminio kaina, bet ir važiavimui svarbios savybės. E. dviračių varikliai būna trijų tipų:

  1. priekinės stebulės elektrinių dviračių varikliai: jie neleidžia taip gretai susidėvėti grandinei ir leidžia lengvai pasirinkti pavaras. Nepaisant to, priekinės stebulės variklį turintis elektrinis dviratis gali atrodyti nesubalansuotas, nes jo priekis yra sunkesnis negu galas. Be to, galite jaustis nepatogiai, nes važiuojant tokiu e. dviračiu užuot variklio stumiami atgal, būsite traukiami į priekį.
  2. vidurinės stebulės varikliai yra pritaikyti važiavimui bekele, nes tokį motorą turinčių e. dviračių svorio centras yra žemiau. Keisti tokių transporto priemonių ratus yra kur kas lengviau, palyginus su priekinės ar galinės stebulės variklį turinčių elektrinių dviračių ratais. Visgi vidurinės stebulės motorą turinčių e. dviračių grandinės susidėvi kur kas greičiau.
  3. galinės stebulės elektrinių dviračių varikliai, kaip ir priekinės stebulės motorai pasižymi lėtesniu grandinės nusidėvėjimu ir lengvu pavarų reguliavimu. Važiuojant su galinės stebulės variklį turinčiu e. dviračiu jaučiamasi natūraliau, nes dviratininkas nėra traukiamas į priekį. Visgi tokio tipo dviratės transporto priemonės gali pasižymėti prastu balansu (ypač tais atvejais, kai elektrinio dviračio baterija taip pat yra gale, o dviratis neturi priekinės pakabos).

Elektrinių dviračių baterijos

Kiekvienas elektrinio dviračio modelis turi skirtingo dydžio bateriją. Pastarosios talpa nurodo kokį atstumą galima įveikti vienu pakrovimu. Didesnės talpos e. dviračio baterija leidžia įveikti didesnį atstumą. Ji taip pat turi įtakos elektrinio dviračio veikimui. Kuo didesnės talpos, matuojamos Wh, bus baterija, tuo daugiau galios galės suteikti variklis, minant elektrinio dviračio pedalus.

Elektriniai dviračiai pigiau

Elektriniai dviračiai savo kaina gali ne vieną nemaloniai nustebinti. Dėlto PowerSport parduotuvėse Vilniuje bei Kaune, lygiai taip pat, kaip perkant mūsų parduotuvėje internetu, elektriniai dviračiai siūlomi pigiau. Dažnos akcijos ir e. dviračių išpardavimai nepalieka abejingų net didžiausių skeptikų. Užsukite apsidairyti ir įsitinkite patys.

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kokie yra elektroninio dviračio naudojimo privalumai?

Elektroniniai dviračiai teikia daug privalumų tiek atsitiktiniams, tiek aistringiems dviratininkams. Šie privalumai: 1. Geresnis gebėjimas įveikti įkalnes: Dviratį galima naudoti, kai dviratininkas turi elektrinį variklį, kuris gali padėti dviratininkui įveikti stačias įkalnes, todėl dviratis puikiai tinka žmonėms, kuriems kitu atveju būtų sunku važiuoti į darbą arba įveikti įkalnes. 2. Didesnio nuotolio galimybės: Naudojant elektros variklį, el. dviračiai gali nuvažiuoti daug didesnius atstumus nei tradiciniai dviračiai, todėl dviratininkai gali nuvažiuoti toliau ir greitai nepavargti. 3. Didesnis greitis: Dviratį naudojant su elektriniu varikliu galima padidinti dviratininko greitį, o tai puikiai tinka tiems, kurie važiuoja didesniu greičiu.

Kiek paprastai sveria el. dviračiai?

Dauguma elektrinių dviračių sveria nuo 18 iki 30 kilogramų. Svoris paprastai priklauso nuo modelio, variklio tipo, akumuliatoriaus dydžio ir papildomos įrangos.

Kokio tipo akumuliatorius naudojamas el. dviračiuose?

Elektroniniuose dviračiuose paprastai naudojamas ličio jonų akumuliatorius.

Ar sunku prižiūrėti el. dviračius?

Elektroninių dviračių priežiūra nėra itin sudėtinga. Paprastai juos reikia prižiūrėti panašiai kaip ir įprastus dviračius, pavyzdžiui, reguliariai sutepti grandinę, guolius, priveržti varžtus ir sudedamąsias dalis. Jei ketinate įsigyti el. dviratį, renkantis modelį svarbu atsižvelgti į techninės priežiūros reikalavimus. Be to, gali būti verta apsvarstyti galimybę įsigyti pratęstas garantijas, kurios padengtų visas galimas remonto išlaidas.

Kokio nuotolio galima tikėtis visiškai įkrovus el. dviračio akumuliatorių?

E. dviračio akumuliatoriaus veikimo nuotolis visiškai įkrautam dviračiui priklauso nuo kelių veiksnių, pavyzdžiui, akumuliatoriaus dydžio, variklio tipo, vietovės tipo ir dviratininko svorio. Paprastai, atsižvelgiant į šiuos kintamuosius, visiškai įkrautas dviratis gali nuvažiuoti 40-80 km.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".