Palapinės

Žygyje ar stovyklaujant palapinė neretai tampa antraisiais mūsų namais. Jos pastatymui nereikia daug pastangų, ją lengva perkelti iš vienos vietos į kitą. Priklausomai nuo to, koks mūsų išvykos tikslas ir planai, ieškome kokybiškos, erdvios ir orų permainas padedančios išgyventi palapinės. Dėl to jos skirstomos į tokias kategorijas, kaip mini, poilsinės, kelioninės arba skirtos gyventi ilgesniam laikui.

Mini palapinės nuo likusių kategorijų išsiskiria tuo, kad dažniausiai neturi erdvaus prieangio, o tik miegojimui skirtą erdvę. Tuo metu likusių rūšių palapinės viena nuo kitos skiriasi ne tik dydžiu, bet ir palapinės medžiagos storiu bei langų ir įėjimų skaičiumi.

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Spalva
Naudotojų skaičius
Grindų atsparumas vandeniui
mm mm
Atsparumas vandeniui
mm mm
Ilgis
cm cm
Plotis
cm cm
Aukštis
cm cm
Svoris
kg kg
Medžiaga
Grindų medžiaga
Rėmo medžiaga
Filtravimas

Palapinės internetu

Turistinės išvykos dažniausiai neapsieina be palapinės. Šis, bent trumpam namus atstojantis iškylų atributas, pasitarnaus planuojantiems žygį gamtoje ar draugų vakarą prie laužo. Palapinės taip pat neatsiejamas festivalio dalyvių atributas. Palapinių miestelis festivalyje dalyvaujantiems tampa gyvenamuoju rajonu, o palapinė – antraisiais namais, kuriuose ne tik patogu ilsėtis, bet ir slėptis nuo nelaukto lietaus. Akivaizdu, kad posakis „svarbiausia – stogas virš galvos“ giliai įsišaknijęs mūsų pasąmonėje. Juk nuo mažumės vaikai statosi palapines, naudodami namuose randamus daiktus ar baldus. Taip kėdės tampa tvirtomis sienomis, o paklodė ar pledas – stogu, padedančiu sukurti slaptą žaidimų vietą ar stebuklingą pasaulį, kuriame nėra nieko neįmanomo.

Visgi, renkantis, nors ir laikiną stogą virš galvos, svarbu, kad jis būtų kokybiškas, patogus ir atitiktų turistų lūkesčius. Šiuolaikiškos aktyvaus turizmo palapinės puikiai pasitarnaus mėgstantiems nuotykių kupiną poilsį gamtoje. Papildomi atributai suteiks ne tik prieglobstį nuo lietaus, bet ir itin patogią nakvynę ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Kad palapinėje išsimiegotumėte patogiai, svarbu kruopščiai rinktis šį turizmo elementą, nepamiršti atidžiai perskaityti produktų aprašų, tik taip atrasit palapinę, kuri atitiks visus jūsų poreikius ir leis ilsėtis daug jaukiau ir patogiau. Atsižvelgus į kelis esminius pasirinkimo kriterijus, lengviau įsigysite norimą palapinę ir greičiau galėsite leisti į gamtą.

Palapinės tipas

Palapinės tipas lemia palapinės paskirtį. Mūsų parduotuvėje rasite dviejų tipų palapines – įprastas turistines, puikiai tinkančias iškyloms gamtoje, ir paplūdimio palapines, kurios yra vienas esminių paplūdimio atributų.

Pastarosios palapinės yra lengvai ir greitai surenkamos, o savo forma primena užuovėją. Šio tipo palapinė tikrai pasitarnaus keliaujantiems atostogauti prie jūros. Įsigijus paplūdimio palapinę, nebaisūs nei kaitrūs saulės spinduliai, nei vėjo atneštos smėlio smiltys. Turintys vaikų dar labiau įvertins šios palapinės privalumus. Vaikams paplūdimio palapinė gali tapti jaukia žaidimų vieta, o pavargę nuo žaidimų ir kitų linksmybių mažyliai galės nusnūsti šioje palapinėje, kuri suteiks pavėsį ir užuovėją. Renkantis paplūdimio palapinę, aukštų pasirinkimo kriterijų nekeliama. Svarbu, kad ši palapinė būtų itin lengva, o dizainas būtų žaismingas, ryškus – toks, kokios ir būna atostogos.

Renkantis palapinę iškylai, reikia įvertinti kur kas daugiau kriterijų. Vienas esminių pasirinkimo kriterijų – vandens pralaidumas, kitaip tariant, bendras visos palapinės ir tik grindų atsparumas vandeniui. Mūsų asortimente rasite turistinių palapinių, kurių atsparumas vandeniui siekia 10000 mm. Kuo mažesnis bus vandens pralaidumas, tuo mažiau bus baisūs smarkūs lietūs. Žinoma, mažesnį vandens pralaidumą užtikrinančios palapinės gerokai brangesnės, tačiau tokios palapinės taip pat ir kokybiškesnės. Turistinių prekių parduotuvės specialistai ilgesnės kelionėms rekomenduoja rinktis tokius palapinių modelius, kurių vandens pralaidumas ne mažesnis nei 2000 mm.

Prieš perkant palapinę, taip pat svarbu įsitikinti medžiagos kokybe. Kuo tvirtesnė medžiaga, tuo ilgiau tarnaus palapinė. Jeigu trūksta informacijos prekės apraše ar reikia nešališkos nuomonės apie vienokį ar kitokį palapinės modelį, visada galite pasiskaityti apžvalgas ar atsiliepimus jau išbandžiusių šiuos gaminius.

Palapinės dydis

Palapinės dydis priklausys nuo vietų skaičiaus. Mūsų asortimente rasite vienviečių, dviviečių, triviečių ir keturviečių palapinių. Pastarosios puikiai tiks planuojantiems išvyką į gamtą su šeima. Dvivietė palapinė pasitarnaus planuojantiems romantišką poilsį gamtoje. Žinoma, porai gali praversti ir trivietė palapinė, kurioje bus daugiau vietos daiktams susidėti. Vienvietė palapinė puikiai tiks, jei išsiruošėte keliauti be partnerio. Tokia palapinė – gerokai mažesnė, tačiau ir lengvesnė.

Renkantis palapinę, verta atsižvelgti ne tik į vietų skaičių, bet ir matmenis – ilgį, plotį, aukštį ir svorį. Vienas esminių matmenų – aukštis. Nuo jo priklauso, ar palapinėje galėsite patogiai atsistoti. Kompaktiškesnėse palapinėse jau sėdėdami galva liesite palapinės stogą, o erdvesnės suteiks galimybę patogiai atsistoti. Keliaujantiems į kelių dienų žygį su kuprine, labai svarbu atkreipti dėmesį į palapinės svorį ir rinktis lengvesnį modelį. Taip kurpinė nebus pernelyg sunki, o ir palapinė neužims daug vietos. Visgi, svarbu atkreipti dėmesį, kad erdvi ir didelė palapinė ne visada pats geriausias pasirinkimas, nes ne visur gali užtekti vietos jais pasistatyti, be to, didesnė palapinė ir svers daugiau, todėl didelė palapinė gali tapti ir didele našta.

Komforto suteikiančios detalės

Išsirinkus palapinę pagal esminius kriterijus, vertėtų pagalvoti ir apie komforto suteikiančias, papildomas detales. Vienas pagrindinių komforto elementų palapinėje – prieangis, kuris gali virsti ir patogiu stogeliu. Jei prieangis turi prisiūtą dugną, tada jame tikrai saugu palikti batus ar kitus daiktus – taip pačioje palapinėje atsiras daugiau vietos, todėl mėgausitės komfortiškesniu ir kokybiškesniu poilsiu. Tinklelis nuo uodų gelbsti ne tik nuo mašalų, bet ir tampa puikia erdve, pro kurią patenka grynas oras. Nors tam skirtos ventiliacijos angos, tačiau jos itin mažos, todėl grynas oras per jas skverbiasi gerokai lėčiau. Kai kurių erdvesnių palapinių modeliai turi dvejas atskiras duris į prieangį – taip galėsite patogiau ir greičiau išeiti į lauką, o ir naktį nieko nepažadinsite, nusprendę pasivaikščioti.

Palapinės pigiau

Aktyvaus laisvalaikio entuziastai, ieškantys kokybiško palapinės, turėtų apsilankyti Powersport.lt el. parduotuvėje. Čia klientus pasitiks platus prekių asortimentas, patogus apsipirkimas ir itin greitas prekių pristatymas. Daugeliui pirkėjų aktuali ir palapinės kaina, nes natūralu, kad kiekvienas nori sutaupyti. Sezoninių prekių išpardavimai, akcijos ar galimybė įsigyti prekę su lizingu tikrai suvilios įsigyti naują palapinę, kad aktyvus laisvalaikis gamtoje būtų dar kokybiškesnis. Mūsų asortimente palapinių kainos svyruoja nuo keliolikos iki kelių šimtų eurų, todėl pagal savo poreikius ir galimybes sau tinkamą prekę ras kiekvienas.

Norint įsigyti komfortišką palapinę dabar jau nebereikia leisti į žygį po parduotuves, XXI a. viskas vyksta daug paprasčiau ir greičiau. Užsukę į Powersport.lt parduotuvę, norimą palapinę įsigysite vos kelių mygtukų spustelėjimu, o dėl prekių pristatymo neteks sukti galvos, nes mes pasiūlysime patogias pristatymo sąlygas iki pat namų durų, nesvarbu, kur gyvenate – mažame kaime ar didmiestyje.

Mūsų asortimente rasite Coleman, Grand Canyon, High Peak ir Easy Camp ir kitų prekių ženklų palapinių už kliento kišenei patrauklią kainą. Išskirtiniai pasiūlymai, akcijos ir draugiškos kainos tikrai ne vieną paskatins atnaujinti turizmo inventorių. Užsisakykite prekes internetu ir planuokite žygį į gamtą, vakarą prie laužo arba ruoškitės nepamirštamam muzikos festivaliui jau dabar.

Klientų užduodami klausimai (DUK)

Kokio tipo palapinė geriausiai tinka stovyklavimui?

Geriausia palapinės rūšis priklauso nuo jūsų grupės dydžio ir vietovės, kurioje stovyklaujate. Jei planuojate stovyklauti šiltame klimate, geriau rinktis lengvesnę palapinę, nes joje karštomis dienomis bus vėsiau. Jei planuojate stovyklauti šaltame klimate, turėtumėte ieškoti palapinių su gera izoliacija ir ventiliacija. Kalbant apie dydį, 3-4 asmenų palapinė paprastai tinka daugumai stovyklavimo kelionių, tačiau jei planuojate stovyklauti su didesne grupe, galima įsigyti didesnių palapinių.

Kokių savybių turėčiau ieškoti geroje palapinėje?

Ieškodami geros palapinės, turėtumėte atkreipti dėmesį į kelias pagrindines savybes. Pirma, turėtumėte atsižvelgti į palapinės dydį. Tai priklausys nuo to, kiek žmonių joje apsistos ir kiek įrankių norėsite joje laikyti. Antra, svarbu, kad palapinė būtų atspari vandeniui. Ieškokite palapinių, kurių ne mažiau kaip 1 500 mm neperšlampamumo klasė ir kurios turi užklijuotas siūles, kad lietus nepatektų į vidų. Trečia, labai svarbu užtikrinti vėdinimą, todėl ieškokite palapinių, kurios palengvina oro srautą, pvz., tinklinių skydų arba kelių įėjimo taškų. Galiausiai ieškokite palapinių su kokybiškais stulpais ir kuolais, kurie užtikrina tvirtą ir stabilią konstrukciją.

Iš kokių medžiagų gaminamos palapinės?

Palapinės paprastai gaminamos iš nailono, poliesterio ir drobės. Nailonas yra lengviausia ir pigiausia medžiaga, tačiau ji gali būti ne tokia patvari kaip kitos. Poliesteris yra vidutinio sunkumo medžiaga, pasižyminti geru patvarumu ir atsparumu oro sąlygoms. Audeklas yra sunkiausia ir brangiausia medžiaga, tačiau ji taip pat yra patvariausia ir atspariausia oro sąlygoms.

Kaip hidroizoliuoti palapinę?

Norint hidroizoliuoti palapinę, reikia naudoti hidroizoliacinį hermetiką arba purškiklį. Sandarikliu galite ištepti palapinės siūles ir kampus, taip pat visus užtrauktukus ar angas. Taip pat galite naudoti hidroizoliacinį purškiklį, kurį lengviau ir greičiau užtepti. Hidroizoliacinio sandariklio kaina svyruoja nuo 5 iki 20 eurų, o purškiklio kaina paprastai svyruoja nuo 5 iki 15 eurų.

Kokio dydžio palapinės reikia mano šeimai?

Šeimai reikalingos palapinės dydis priklauso nuo to, kiek žmonių reikia sutalpinti palapinėje. Turėtumėte įsigyti palapinę, kurioje tilptų ne mažiau kaip (žmonių skaičius) žmonių, pageidautina didesnę, su papildoma vieta stovyklavimo įrangai. Pirkdami palapinę atsižvelkite į jos matmenis; ilgis, plotis ir aukštis turėtų atitikti žmonių ir įrangos kiekį.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".