Irklentės

Vis labiau populiarėja irklenčių sportas. Norint plaukti irklente nereikalingas geras fizinis pasirengimas, šiuo sportu gali užsiimti įvairaus amžiaus žmonės. Išmokti išsilaikyti ant irklentės galima vos per 15 min., o kitiems neprireikia nei jų. Ant irklentės judėti paprasta, o ir pats judėjimas turi daug variacijų: irtis atsistojus, sėdint, o pailsus galima tiesiog gulėti bei mėgautis saulės spinduliais.

Irklentės naudojamos ne tik slysti vandens paviršiumi pasitelkus irklą, taip pat vis labiau populiarėja įvairūs fiziniai pratimai ant jų: joga, kalanetika, pilatesas. Juos atliekant reikalinga ypatinga pusiausvyra, o tai priverčia dirbti raumenis, kurie dažniausiai nenaudojami mankštinantis ant tvirto ir stabilaus pagrindo.

Plaukiant irklente dirba apie 90% kūno raumenų, labiausiai stiprinami pilvo raumenys, taip pat kojos, pečiai, rankos, gerėja laikysena, tvirtinami nugaros raumenys. Dailinkite kūno linijas, pajauskite tikrą laisvės pojūtį bei atgaivą kūnui ir sielai.

Mūsų asortimente rasite pripučiamas irklentes, kurias ypač patogu transportuoti, nes jos neužima daug vietos, o jas pripūsite vos per keletą minučių. Taip pat siūlome vientisas irklentės. Turime ir platų irklų bei irklenčių priedų pasirinkimą.

Kyla klausimų? Paskaitykite mūsų parengtą gidą:

Kaip išsirinkti irklentę (SUP)?
Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Paskirtis
Ilgis
cm cm
Plotis
cm cm
Storis
cm cm
Lentos svoris
kg kg
Didžiausia apkrova
kg kg
Talpa
l l
Medžiaga
Aksesuarai
Spalva
Filtravimas

Irklentės internetu

Irklentės, atpažįstamos iš trumpinio SUP (ang. stand up paddleboard), yra viena iš vandens sportui priskiriamų pramogų, kuria vis dažniau užsiima tiek ekstremalaus vandens sporto mėgėjai, tiek paprasti poilsiautojai. Nors irklenčių sportas dažniausiai asocijuojasi su irstymusi atsistojus, naudojant vieną irklą, SUP lentos gali pasitarnauti daugiau negu vien ramiam pasiirstymui. Irklentės puikiai tinka ir jogai ant vandens, žvejybai. O jei irstotės kartu su draugais, galite surengti lenktynes ar leistis į turistinę kelionę irklente. Galiausiai, pritrūkus jėgų, SUP lenta pasitarnaus ir kaip puiki vieta prisėsti, pasigrožėti atsiveriančiais vaizdais ar stebėti saulėlydį.

Irklentės pasirinkimo kriterijai

Nors gausus asortimentas, perkant irklentes internetu, turi savų pliusų, užgriūvanti pasirinkimų ir informacijos gausa kartais taip susuka galvą, jog, galiausiai sunku nuspręsti, kuri gi SUP lenta yra ta vienintelė. Tam, kad įsigytos irklentės suteiktų džiaugsmo ir išpildytų visus lūkesčius, žemiau pateikiame svarbiausių pasirinkimo kriterijų sąrašą. Žinant jums tinkamą irklentės tipą, išmatavimus, ir kitas sąraše pateikiamas savybes, beliks tik apsispręsti dėl dizaino.

  1. SUP lentos tipas. Irklentės būna dviejų tipų: 1) kietos ir 2) pripučiamos. Kietos SUP lentos yra nepamainomos, kai kalba pasisuka apie padidintą manevringumą, greitį ir slydimą, ypač svarbų lenktynėse ar bandant įveikti bangas. Pagamintos iš tvirtų medžiagų kietos irklentės gali atlaikyti net didžiausius išbandymus. Tuo metu pripučiamos irklentės yra tikras išsigelbėjimas pradedantiesiems. Pripučiamas SUP lentas lengviau transportuoti ir sandėliuoti. Jos pasižymi mažesne kaina.

  2. Irklentės forma. Tiek kietos, tiek pripučiamos SUP lentos gali būti apvalios arba smailios. Irklentės apvaliu priekiu savo forma primena banglentes. Jos yra plokščios ir plačios, todėl su jomis patogu irstytis laisvalaikiu, užsiimti joga ant vandens. Smailėjančios formos irklentės primena kanojas arba baidares. Smaili SUP lenta puikiai tinka užsiimant irklenčių sportu, lenktyniaujant ar leidžiantis į kelionę. Dėl smailo lentos priekio iriantis sunaudojama mažiau energijos, pasiekiamas didesnis greitis. Tai atitinkamai leidžia įveikti ilgesnius atstumus.

  3. Matmenys. Irklentės ilgis, kaip ir plotis, turi įtakos jos valdymui. Kuo ilgesnė yra lenta, tuo ji greitesnė. Nepaisant to, trumpesnės SUP lentos yra manevringesnės. Ilgos irklentės pasižymi didesniu tūriu ir leistina apkrova. Tai leidžia jaustis stabiliau ir ant irklentės plukdyti daugiau daiktų. Kalbant apie SUP lentos plotį, galioja panašus principas: kuo platesnė lenta, tuo ji stabilesnė, bet kartu ir lėtesnė. Dėlto plačios irklentės labiau pravers užsiimant joga ant vandens, ar besileidžiantiems į turistinę kelionę. Siauros – mėgstantiems lenktyniauti ar skrosti bangas.

Irklentės paskirtis

Kaip jau buvo galima suprasti, priklausomai nuo irklentės tipo, formos ir matmenų, skiriasi jos paskirtis. Vadovaudamiesi SUP lentų paskirtimi, pasiirstymo mylėtojai išskiria keturias jų rūšis:

  1. Universalios irklentės (All-around) yra sukurtos pradedantiesiems, norintiems išbadyti visas šio sporto galimybes, bet tinka ir labiau pažengusiems. Lyginant su kitomis rūšimis, šios SUP lentos yra platesnės. Vidutinis universalios irklentės plotis siekia 76-89 cm, o ilgis – 300-384 cm. Platus SUP lentos paviršius užtikrina geresnį jos stabilumą, o vidutinis ilgis neleidžia pernelyg nukentėti manevringumui. Dėl to universalios irklentės yra puikus pasirinkimas tiek ramiems kasdieniams pasiirstymams upėje ar ežere kartu su šunimi ar draugais, tiek jogai ar žvejybai nuo irklentės.
  2. Bangų skrodimui pritaikytos SUP lentos (SUP surfing) yra kur kas trumpesnės negu universalios. Jų ilgis dažniausiai svyruoja nuo 213 iki 320 cm. Irklentės bangų skrodimui išsiskiria dar ir tuo, kad turi labiau išlinkusį dugną, suteikiantį daugiau manevravimo laisvės. Nepaisant to, kad šios SUP lentos yra pakankamai plačios (vidutinis jų plotis yra apie 71-81 cm), ramiame vandenyje jomis irstytis sudėtinga. Taip yra todėl, nes jos sukurtos didesnį dėmesį skiriant greičiui ir manevringumui, gyvybiškai reikalingam skrodžiant bangas.
  3. Irklentės ilgiems atstumams (Touring paddle boards), kaip ir lenktyninės irklentės, iš kitų išsiskiria itin nusmailinta nosimi ir uodega. SUP lentos ilgiems atstumams yra sukurtos taip, kad irstantis būtų galima išvystyti didelį greitį ir tuo pat metu sunaudoti mažai energijos. Touring tipo irklentės yra ilgesnės negu anksčiau aptartos: vidutinis jų ilgis siekia 323-427 cm. Nepaisant to, puikus plaukimo trajektorijos išlaikymas, komfortas, kurį be plataus (76-86 cm) paviršiaus papildomai užtikrina įvairios tvirtinimo gumos ir laikikliai pasirinktai įrangai, bei stabilumas yra tai, dėl ko šios SUP lentos yra taip mylimos ilgų pasiirstymų mėgėjų.
  4. Lenktyninės irklentės iš kitų išsiskiria savo lengvumu ir išvystomu greičiu. Didelį greitį sprinto ar ilgų distancijų lenktynėse šios SUP lentos geba išvystyti dėl itin siauro (58-71 cm) paviršiaus (denio), kuris sumažina pasipriešinimą irstantis. Lenktynėms skirtos SUP lentos yra santykinai ilgos. Sprinto lenktynėse dažniausiai naudojamos maždaug 384 cm ilgio irklentės. Tuo metu ilgų distancijų lenktynėse irklenčių ilgis svyruoja nuo 427 iki 533 cm.

Svarbiausi irklenčių priedai

Esama kelių dalykų, be kurių neįsivaizduojamos irklentės. Vienas jų – irklenčių irklai. Jie, neskaitant SUP lentų, turi didžiausią įtaką komfortui ir irklavimo efektyvumui. Dėlto renkantis irklus svarbu jiems skirti ne mažiau dėmesio negu pačios irklentės pasirinkimui. Irklenčių pelekai prideda lentoms stabilumo ir leidžia patogiau skrosti vandenį. Kadangi šie irklenčių priedai nesunkiai pakeičiami, manevringus siaurus pelekus per kelias sekundes pakeisite platesniais ir stabilesniais. Kad ir koks būtų smagus ir iš pažiūros nesudėtingas atrodytų irklenčių sportas, reikia nepamiršti ir saugumo. Tam pasitarnaus irklentės pasaitėlis, kuris įkritus į vandenį neleis pernelyg nutolti nuo irklentės. Na, o tokie irklenčių priedai, kaip sėdynės, maišai ar pompos tik pridės papildomo komforto, ar palengvins irklentės priežiūrą.

Irklentės kaina

Susidomėję irklenčių sportu, pirmiausia, mąsto, kokia gi ta irklentės kaina ir ar galiu ją sau leisti. Kadangi tiek perkant irklentes internetu, tiek jas įsigyjant fizinėse parduotuvėse irklenčių kainos gali svyruoti nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų, siūlome pasinaudoti specialiais PowerSport.lt pasiūlymais. Dažnos akcijos ir išpardavimai leis daug paprasčiau pasinerti į irklenčių sportą ir džiaugtis jo teikiamais malonumais. Paskubėkite pasinaudoti proga, nes vandens sporto sezonas, kad ir kaip būtų gaila, amžinai nesitęsia.

 

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".