Lietuvoje boksas kasmet vis populiarėja. Miestuose didėja boksui dedikuotų sporto klubų, gausėja įvairių bokso prekių pasiūla laisvalaikio ir sporto prekių parduotuvėse. Vis dažniau nubraukiama veiksmo filmų sukurta stigma, kad boksas yra agresyvi sporto šaka, o boksininkai – kvaili, „atitrankytomis smegenimis“, mušeikos. Tai įrodydami šiais laikais bokso sales aplanko vis daugiau žmonių.

Pradedant boksuotis visų pirma reikia įsigyti reikiamos įrangos – bokso pirštines, dantų, galvos, blauzdų apsaugas, kurios apsaugos nuo sužalojimų ir traumų treniruočių metu, padės treniruotis efektyviau.

Renkantis bokso pirštines, svarbiausi parametrai yra kokybė, dydis ir patogumas. Bokso pirštinės turi tikti ir būti patogios nuo pirmos akimirkos. Jei matuodamiesi pirštines jaučiate, kad jos nepatogios – rinkitės kitas. Nemanykite, kad pirštinės prasinešios ar prasitampys, nes to nebus.

Bokso pirštinių dydžiai

Vienas svarbesnių aspektų renkantis bokso pirštines – jų dydis. Jei domėjotės jais, tikriausiai pastebėjote, kad pirštinių dydžiai dažniausiai žymimi uncijomis (oz.; 1 oz. atitinka maždaug 28 g). Standartiniai dydžiai – nuo 8 iki 16 oz., tačiau būna ir mažesnio svorio pirštinių, pritaikytų vaikams. Pirštinių dydis renkamasis pagal sportininko svorį, tačiau profesionaliame sporte naudojamos tik 10 oz. pirštinės.  Jei nežinote kokias pirštines rinktis, „Venum“ prekinis ženklas pateikia tokias pirštinių dydžio pasirinkimo rekomendacijas:

  • 8 oz. – jei sportininko svoris 46 kg ir mažiau;
  • 10 oz. – jei sportininko svoris 46–54 kg;
  • 12 oz. – jei sportininko svoris 55–68 kg;
  • 14 oz. – jei sportininko svoris 69–82 kg;
  • 16 oz. – jei sportininko svoris 83 kg ir daugiau.

Bokso pirštinių tipai

Išsiaiškinus dydžių žymėjimą ir kaip jį pasirinkti, laikas susipažinti su bokso pirštinių tipais.

Kovos bokso pirštinės dažniausiai naudojamos profesionaliuose bokso ringuose, tačiau yra tinkamos ir boksininkams-mėgėjams. Šios bokso pirštinės turi raištelius (skirtos ilgoms rungtynėms) arba kibias velcro juosteles (labiau mėgstamos mėgėjų). Pirštinių su velcro juostelėmis privalumas – lengvesnis ir greitesnis jų nusiėmimas ir užsidėjimas. Taip pat velcro juostelė veikia kaip papildomas riešo sutvirtinimas, kuris stabilizuoja riešą. Tuo metu suvarstomos pirštinės ant rankos laikosi tvirčiau ir saugiau, tačiau, norint jas apsimauti, reikalinga kito žmogaus pagalba. Kovinės bokso pirštinės tinkamos tiek dvikovoje, tiek treniruojantis su bokso maišu ar kriauše. Jos turi kiek kitokią piršto poziciją, kuri užtikrina didesnę smūgio jėgą ir galimybę smūgiuoti tiksliau.

Treniruočių bokso pirštinės naudojamos treniruočių metu lavinant smūgio techniką. Jų dydžiai dažnai žymimi standartiškai – nuo S iki XXL. Perkant tokias pirštines svarbu, kad jos tvirtai apgaubtų rankas ir atkartotų jų linkius. Tokios pirštinės garantuos apsaugą, padės išvengti traumų.

Bokso pirštinių medžiaga

Renkantis bokso pirštines svarbu, kad jos būtų pagamintos iš kokybiškos medžiagos. Idealu, jei pirštinės pagamintos iš odos – tokios pirštinės tarnaus jums ilgiau. Bokso pirštinių oda dažniausiai gaminama iš karvės ar ožkos odos dėl jų patvarumo bei lankstumo. Prastesnės kokybės pirštinės gaminamos iš vinilo, tačiau mėgėjams ir profesionalams rekomenduojama įsigyti būtent odines pirštines. Pirštinės dažniausiai paminkštinamos didelio tankio poliuretanu, arklio plaukais, lateksu arba PVC. Papildomai apsaugai po pirštinėmis ant rankų vyniojami specialūs bintai arba dėvimos popirštinės.

Ieškokite aukštos kokybės, patikimų pirštinių, kurios nebūtinai turi būti brangios. Aukšta kaina ne visada reiškia gerą kokybę, tad prieš pirkdami pasverkite visus pirštinių privalumus ir trūkumus. Išsirinkite kokybiškas bokso pirštines ir apsaugas ir jums nereikės jaudintis dėl netikėtų traumų ar nepatogumo treniruočių metu.

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui