Visi žinome, kad miegmaišiai yra būtinas daiktas bet kokiam lauko stovyklavimui ar žygiui pėsčiomis. Tačiau į ką turėtumėte atkreipti dėmesį, kad būtumėte tikri, jog patirsite geriausius įspūdžius? Šiame straipsnyje apžvelgiamos įvairios miegmaišių savybės ir į ką turėtumėte atkreipti dėmesį, kad įsigiję miegmaišį gautumėte didžiausią naudą.

Įvairios formos ir dydžiai

Kalbant apie miegmaišius, yra įvairių formų ir dydžių. Labiausiai paplitęs tipas yra tradicinis mumijos maišas, kuris sukurtas taip, kad būtų jaukus ir šiltas. Šie miegmaišiai puikiai palaiko šilumą esant žemai temperatūrai ir gali būti puikūs tiems, kurie nori sutaupyti vietos. Tačiau jei norite daugiau vietos judėti maiše, galite rinktis pusiau stačiakampį maišą. Jie yra erdvesni ir leidžia laisviau judėti. Stačiakampiai krepšiai taip pat puikiai tinka tiems, kurie nori pasiimti šunį ar kitą didelį daiktą. Kitas miegmaišio tipas - dvigubo pločio maišas. Jie puikiai tinka poroms, norinčioms miegoti kartu, ir gali padėti sumažinti dviejų atskirų krepšių svorį.

Temperatūrinė vertė

Rinkdamiesi miegmaišį visada turėtumėte atsižvelgti į temperatūros reitingą. Tai parodys, kiek šiltas ar šaltas maišas skirtas išlaikyti jus skirtingomis sąlygomis. Dauguma miegmaišių turi komforto reitingą, t. y. temperatūrą, kuriai esant maišas užtikrins jums komfortą, ir apatinę ribą, t. y. temperatūrą, kuriai esant maišas vis dar užtikrins jums saugumą ir šilumą. Svarbu įsitikinti, kad renkatės krepšį, kurio temperatūros reitingas atitinka sąlygas, kuriomis keliausite. Jei stovyklaujate labai žemoje temperatūroje, jums reikės maišo, kurio apatinė riba yra bent -20 °C.

Medžiagos ir izoliacija

Miegmaišio medžiaga ir izoliacija turės didelę įtaką tam, kaip jums bus šilta ir patogu. Dauguma maišų gaminami iš sintetinio arba pūkinio užpildo, pastarasis pasižymi geresne izoliacija ir šiluma. Pūkų užpildas yra brangesnis, tačiau verta investuoti, nes esant žemai temperatūrai jums bus daug šilčiau. Sintetinis užpildas yra pigesnis ir vis tiek užtikrina gerą izoliaciją, todėl tai puikus pasirinkimas, jei ieškote krepšio už nedidelį biudžetą.

Vandens nepralaidumas

Dar vienas svarbus aspektas yra miegmaišio neperšlampamumas. Jei stovyklaujate drėgnomis sąlygomis, norėsite įsitikinti, kad jūsų miegmaišis atsparus vandeniui. Dauguma maišų yra padengti vandeniui atsparia danga, tačiau visada turėtumėte patikrinti specifikacijas, kad įsitikintumėte, jog ji užtikrins reikiamą apsaugą.

Svoris ir pakuotė

Svoris ir supakuojamumas yra dvi esminės savybės, į kurias reikia atsižvelgti renkantis miegmaišį. Jei keliaujate su kuprine, norėsite lengvo ir kompaktiško miegmaišio, kuris lengvai tilptų į kuprinę. Ieškokite tokių maišų, kurie būtų suprojektuoti taip, kad juos būtų galima supakuoti nedidelius ir kuriuose būtų geras svorio ir šilumos santykis.

Kainos

Galiausiai turėtumėte atsižvelgti ir į miegmaišio kainą. Dauguma maišų, priklausomai nuo savybių ir naudojamų medžiagų, bus nuo labai prieinamų iki gana brangių. Svarbu rasti pusiausvyrą tarp kainos ir kokybės, kad būtumėte tikri, jog už savo pinigus gausite gerą maišą.

Išvada

Miegmaišiai yra būtinas bet kokios išvykos į gamtą daiktas, tačiau svarbu pasirinkti tinkamą pagal savo poreikius. Būtinai atsižvelkite į miegmaišio formą, temperatūros klasę, medžiagas, atsparumą vandeniui, svorį, supakuojamumą ir kainą, kad būtumėte tikri, jog iš savo pirkinio gausite maksimalią naudą. Atsižvelgdami į šiuos patarimus, tikrai rasite tobulą miegmaišį kitam savo nuotykiui.

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui