Riedlenčių sportas sparčiai populiarėja ne tik visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Gatvėse vis dažniau pamatysite ant jų riedančius jaunuolius, o drąsesni ryžtasi išmokti įvairiausių triukų. Vos susidomėjus šiuo sportu išsirinkti riedlentę gali būti gana sudėtinga. Akys raibsta vien nuo įvairiausių dizainų, tačiau svarbiausia ne riedlentės išvaizda, o savybės.

Kokia turėtų būti riedlentės lenta?

Riedlentės lenta yra bene pati svarbiausia dalis, tad, renkantis riedlentę, šios dalies apžiūrai reikia skirti daugiausiai laiko. Dažniausiai jos gaminamos iš klevo, supresuojant nuo septynių iki devynių plonų medžio sluoksnių. Lentos paviršius įprastai padengiamas švirtiniu popieriumi. Tai padidina padų sukibimą su lenta ir padeda išlaikyti pusiausvyrą.

Lentą rinktis reikėtų atsižvelgiant į naudotojo ūgį ir jo pėdos dydį. Standartinės lentos būna maždaug 90 cm ilgio ir 18–22 cm pločio, tačiau aukštesniam žmogui gali prireikti gerokai ilgesnės lentos. Su panašia situacija susidursite ir jei jūsų pėda didelė. Svarbiausia, kad atsistojus ant riedlentės jūsų pėda būtų pilnai pastatyta ant lentos.

Tuo metu lentos plotis lemia riedlentės stabilumą. Kuo ji platesnė, tuo stabiliau jausitės stovėdami ant jos. Žinoma, su itin plačia lenta bus sudėtingiau atlikinėti triukus ir manevruoti. Tad, jei norite mokytis triukų, rekomenduojame rinktis siauresnę riedlentę. Visgi, jei esate pradedantysis – ant plačios lentos važiuoti bus lengviau ir maloniau.

Kai kurios lentos apačioje turi specialų pritvirtinamą plastikinį sluoksnį, kuris palengvina važiavimą turėklais. Tačiau tokias lentas geriau palikite patyrusiems riedlentininkams. Šio tipo lenta yra sunkesnė, tad ir mokytis važinėti bus sudėtingiau.

Kokia riedlentės ašis yra geriausia

Riedlentės ašis – dar viena itin svarbi lentos dalis. Ji gali būti žema, vidutinė arba aukšta. Ją pasirinkti reikėtų pagal tai, kur važinėsitės ir ko iš riedlentės tikitės. Pavyzdžiui, riedlentės su žema ašimi yra stabilesnės, jos labiau tinka važinėjant gatvėmis, tačiau su ja mokytis triukų gali būti itin sudėtinga. Jei planuojate važinėtis ir triukus atlikti ant rampų, rinkitės riedlentę su aukšta ašimi. Tuo metu vidutinio aukščio ašys yra universalios. Su tokia riedlente galėsite tiek važinėtis gatvėmis, tiek atlikti triukus ant rampų.

Riedlenčių ratukai

Rinkdamiesi riedlentės ratukus, pirmiausia pasvarstykite, kur ir kokiomis dangomis planuojate važinėti. Įprastai ratukų skersmuo siekia nuo 49 iki 60 mm. Mažesni ratukai labiau tinkami važinėtis lygiomis dangomis, pavyzdžiui, gatvėmis. Jei planuojate važinėti nelygia danga, rinkitės riedlentę su didesniais ratukais – jie padės lengviau manevruoti.

Taip pat svarbu dėmesį atkreipti ir į ratukų kietumą. Kuo ratukai minkštesni, tuo stabiliau jausitės. Tokie ratukai labiau tiks, jei planuojate važinėtis rampomis. Jei ruošiatės važinėti gatvėmis, tuomet rinkitės kietus ratukus – jie tam labiau pritaikyti ir ne taip greitai susidėvi. Kieti ratukai taip pat padės išvystyti ir palaikyti pastovų greitį.

Atkreipkite dėmesį, kad kiekvienas riedlentės ratukas turi po du guolius. Standartiniai, patikimiausiais ir geriausiai laikomi guoliai – ABEC. Po šių raidžių esantis skaičius nurodo važiavimo greitį. Kuo didesnis skaičius, tuo didesnis leidžiamas važiavimo greitis. Galima numeracija – 1, 3, 5, 7, ir 9.

Jei rinkdamiesi pirmąją riedlentę kiekvienos jos dalies tyrinėjimui skirsite daugiau laiko, išsirinkti riedlentę bus kur kas lengviau, o mokytis ja važinėti ne tik paprasčiau, bet ir maloniau. Tinkamai pasirinkta riedlentė padės užtikrins jūsų saugumą ir padės jaustis labiau užtikrintam.

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui