Žemės riešutų sviestas – pats populiariausias. Jis geriausiai suteikia energijos, turi daug baltymų ir pavargimo jausmą bei nuovargį mažinančio mineralo – folio rūgšties. Beje, tai netgi nėra riešutai, tai ankštiniai augalai – pupos.
- 1 šaukšte yra: 94 kcal, 4 g baltymų, 8 g riebalų.
- Skonis: pasižymi itin riešutingu skoniu, šiek tiek saldus.
- Maistingumas: B grupės vitaminai, varis, manganas, baltymai, molibdenas, fosforas, vitaminas E.
- Patarimas: žemės riešutai – vienas labiausiai paplitusių alergenų. Žemės riešutai gali būti toksiški – yra jautresni pelėsiams ir gali kaupti aflatoksiną – labai toksišką kancerogeną, kuris atsiranda dėl riešutus apninkančio grybelio. Nuo aflatoksino atradimo pelėsio naikinimo priemonės patobulėjo, tačiau rekomenduojama vartoti skrudintų riešutų sviestą. Taigi, vartokite tik kokybiškus produktus iš patikimų šaltinių.