Dėl greito gyvenimo tempo ir sėslaus gyvenimo būdo ne retas žmogus šiais laikais patiria kelių skausmus. Visgi ne kiekvienas reaguoja į tai kol nekyla rimtesnių problemų. Taip pat su šiomis problemomis susiduria ir aktyvų gyvenimo būdą propaguojantieji bei vyresnio amžiaus žmonės. Kartais, problemos, kurioms kelią užkirtęs būtų tiesiog paprastas kelio įtvaras sportui, išsivysto į didesnes traumas ar ligas, kurioms gydyti prireikia gydytojų pagalbos.

Populiariausi kelio įtvarų sportui tipai

Profesionalūs sportininkai (pvz., krepšininkai, futbolininkai, ledo ritulininkai, bėgikai ir kt.) taip pat dažnai treniruočių ar varžybų metu susiduria su didesnėmis ar mažesnėmis kelio traumomis, ligomis ir kt. Visiškam komfortui ir efektyviam gydymui būtina pasirinkti tinkamą kelio įtvarą. Bene populiariausi ir dažniausiai naudojami įtvarų tipai – elastiniai ir neopreniniai.

  • Elastiniai kelio įtvarai be jokių papildomų sutvirtinimų labiausiai tinka patyrus nesudėtingų kelio traumų. Jie puikiai prilaiko kelio sąnarį, tačiau jo nevaržo, tad galite lengvai judėti. Jie puikiai tiks nestipriai pasitempus ar susižeidus, sergant artritu ar artroze. Elastiniai įtvarai su metaliniais sutvirtinimais šonuose labiau tinkami po raiščių plyšimo, esant panirimui, sinovitui, po menisko ar kelio girnelės operacijos. Šio tipo įtvarai tvirčiau prilaiko sąnarį, bet netrukdo jam judėti. Taip pat šių įtvarų beveik nesimato po drabužiais.
  • Neopreniniai įtvarai rekomenduojami patiriant kelio skausmus, patyrus sumušimų ar patempimų, kai reiškia šildančio efekto. Jų būna tiek su atvira, tiek su uždara girnele. Profesionaliai sportuojantiesiems po traumos ar operacijos rekomenduojami neopreniniai įtvarai su aliumine įtvaro rėmo konstrukcija bei tvirtinimo dirželiais; galimu tiesimo ir lenkimo kampo reguliavimu. Šie įtvarai padeda palaikyti fiziologinius kelio sąnario judesius. Jei abejojate dėl įtvaro pasirinkimo, kreipkitės į specialistus.

Kada rekomenduojam įsigyti?

Jei jaučiate skausmą kelio srityje sportuodami, prasidėjo uždegiminiai procesai, kamuoja ligos ar susimušėte, pasitempėte kelį, patyrėte kitų traumų – rekomenduojama įsigyti kelio įtvarą. Visgi, jei susižeidėte smarkiau ar skausmas bei diskomfortas kelio srityje kurį laiką nepraeina, kreipkitės į gydytojus. Gydytojai-ortopedai jus apžiūrėję paskirs jums tinkamą gydymą ir parekomenduos jums tinkamiausią įtvarą.

Žinoma, jei įtvarą nusprendėte įsigyti savo nuožiūra, patariame visuomet išmatuoti savo apimtis ir atkreipti dėmesį į įtvarų dydžius, jei yra galimybę – pasimatuoti. Tik taip įsitikinsite, kad kelio įtvaras sportui, prevencijai ar pooperaciniam ar potrauminiam laikotarpiui jums tiks. Kai kuriuos įtvarus galite reguliuoti specialių dirželių, kibių užsegimų pagalba.

Norint apsisaugoti nuo kelio traumų ar sėkmingai išgyti po jų pravers kelio įtvaras sportui. Taip pat kelio įtvaras sportui pravers prireikus girnelės centravimo, esant girnelės raiščių laisvumui ar atlikus menisko operaciją. Su šiomis situacijomis aktyviai sportuojantieji susiduria gana dažnai. Nedvejokite ir įsigykite įtvarą, jei jaučiate skausmus ar diskomfortą. Tik taip sumažinsite didesnių problemų riziką bei išvengsite papildomų vizitų pas gydytojus.

Sportuojantiems žmonėms itin svarbu saugotis traumų, tad kelio įtvaras sportui ir kasdienai visada taps puikiu pasirinkimu. Traumų patyrusiems sportininkams įtvarai padės kur kas greičiau pasveikti ir susigrąžinti formą. Kelio įtvarai rekomenduojami naudoti ne tik gydant traumas, bet ir norint jų išvengti.

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: [email protected]

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui