Kimono

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Dydis
Spalva
Lytis
Filtravimas

Kimono internetu

Kaip ir kiekviename sporte, taip ir užsiimant rytų kovos menais, pvz., karatė, dziudo ar džiudžitsu, svarbi tinkama sportinė apranga. Speciali apranga leidžia nekliudomai atlikti judesius bei pasijusti didesnės bendruomenės ar komandos dalimi. Ne išimtis baltų ar mėlynų kelnių, švarko ir diržo komplektas sportui. Pastarasis visame pasaulyje geriau žinomas kaip kimono. Nors iš pirmo žvilgsnio karatė, dziudo, džiudžitsu ir kiti kimono atrodo kone identiški, visgi tarp jų esama šiokių tokių skirtumų.

Karatė kimono

Karatė, kaip ir daugelio kitų rytų kovos menų, aprangą sudaro laisvos kelnės ir švarkas, sujuosiamas jį dėvinčio asmens pažangos lygį pabrėžiančios spalvos diržu. Karatė kimono dažniausiai yra baltos spalvos bei turi papildomus raištelius, padedančius išlaikyti aprangą tvarkingą. Plačios švarko rankovės ir kelnių klešnės, būdingos šio kovos meno aprangai, leidžia nevaržomai smogti ar spirti, bei prideda papildomo svorio ir išlaiko formą užimant tam tikras pozicijas ar taikant pasirinktas technikas.

Kadangi karatė, priešingai negu dziudo, yra priskiriamas smogiamiesiems, o ne su grumtynėmis susijusiems kovų menams, karatė kimono yra lengvesnis. Jis gaminamas iš lengvesnių medžiagų, tokių kaip medvilnė ir poliesteris. Pradedantiesiems patartina įsigyti medvilnės ir poliesterio sudėtyje turinčius kimono, nes jie yra pigesni. Tuo metu šimtaprocentinės medvilnės karatė kimono tinkamesnis profesionalams, nes yra patvaresnis, labiau pritaikytas intensyvioms treniruotėms, bet atitinkamai brangesnis.

Dziudo kimono

Priešingai negu karatė, dziudo kimono gali būti baltas arba mėlynas. Baltas kimono dažniausiai patenka į pradedančiųjų rankas, mėlynas – į dalyvaujančiųjų varžybose. Dziudo švarkas neturi papildomų raištelių: jo sujuosimui naudojami tik kimono diržai. Atsižvelgiant į tai, kad užsiimant šio tipo kovos menu, svarbus oponento sugriebimas, dziudo apranga yra gaminama iš storesnių, patvaresnių medžiagų. Dziudo kimono švarko pečiai, rankovės ir apykaklė yra sutvirtinti papildomomis siūlėmis. Taip daroma tam, jog pastarosios vietos atlaikytų priešininko judesius, neplyštų grumtynių metu. Didžioji dauguma šios kovos meno kimono kelnių taip pat pasižymi papildomu sutvirtinimu ties keliais. Pastarasis padeda atlaikyti keliams tenkantį spaudimą įvairų metimų, nusileidimų bei grumtynių metu.

Džiudžitsu kimono

Iš visų rytų kovos menų aprangų, dziudo ir braziliško džiudžitsu (BJJ) kimono yra panašiausi. Dėl to BJJ treniruotėse pradedantiesiems dažnai leidžiama naudoti dziudo aprangą. Bet ne atvirkščiai. Džiudžitsu kimono yra trumpesni ir labiau prigludę prie kūno negu dziudo. Kadangi laisvai karančios medžiagos, kurią būtų galima sugriebti yra mažiau, dziudo treniruotėse braziliško džiudžitsu apranga gali pažeisti priešininko pirštus.

Kimono diržai

Kimono diržai, kaip visiems žinoma, suteikia ne tik funkcinę naudą, bet ir leidžia pademonstruoti savo rangą. Priklausomai nuo to, kokios spalvos kimono diržas juosia praktikuojamų kovos menų švarką, skiriasi asmens sugebėjimai.

  • Baltas kimono diržas skirtas pradedantiesiems. Jis simbolizuoja, kad asmuo dar nepasiekė jokio progreso. Naudojant baltą diržą, mokomasi kaip taisyklingai sujuosti ir dėvėti kimono.
  • Geltonas diržas dėvimas išmokus pagrindinius judesius.
  • Oranžinis – skirtas įvaldžiusiems pagrindines technikas.
  • Žalias kimono diržas skiriamas vidutinio lygio pasirinkto kovos meno propaguotojams. Jo nusipelno tie, kurie yra pasirengę išmokti sudėtingesnių technikų.
  • Mėlynas diržas juosia visas savigynos technikas išmokusiųjų kimono. Šiame lygmenyje esantys asmenys pradeda mokytis papildomų judesių.
  • Pasiekus pažengusiųjų lygį skiriamas violetinis kimono diržas.
  • Raudoną ir rudą kimono diržus dėvi tie, kurių įgūdžiai pasiekia pavojingą lygį.
  • Juodas kimono diržas simbolizuoja, kad pasiektas aukščiausias lygis. Žmogus pasiekęs šį lygį gali mokyti kitus.

Kimono kaina

Kimono kaina skiriasi priklausomai nuo to, ar pasirinkta kovos menų apranga yra vaikiškas kimono, ar kimono suaugusiems. Įtakos kainai taip pat turi ir pasirinkta kovos menų rūšis. Nepaisant to, PowerSport.lt visada rasite kimono gera kaina. O įvairios elektroninėje ir fizinėse parduotuvės taikomos akcijos ir išpardavimai leidžia papildomai sutaupyti. Jei svarstote, kuo paįvairinti savo ir vaikų kasdienybę, kovos menai yra puikus sprendimas. Tik nepamirškite tinkamo kimono.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".