Atėjus žvarbiems orams vis dažniau nusprendžiame sugrįžti į sporto salę ar pradėti treniruotis namuose. Nesvarbu, kurį variantą pasirinksite, dažnai kamuoja klausimas, kuris kardio treniruoklis geriausias? Gal reikėtų rinktis elipsinį treniruoklį? Galbūt dviratį treniruoklį. O gal visgi geriausias bus bėgimo takelis? Šiandien pasistengsime išsklaidyti jūsų abejones.

Bene dažniausiai kylantis klausimas tikriausiai yra „Kuris treniruoklis padeda sudeginti daugiausia kalorijų?“. Vieni treneriai sako, kad tai – bėgimo takelis, kiti – elipsinis treniruoklis. Visgi, kalorijų, sudeginamų per valandą treniruotės, skaičius gali varijuoti atsižvelgiant į jūsų metabolizmą ir treniruočių intensyvumą. Svarbiausias klausimas turėtų būti „Kuriuo treniruokliu besitreniruodamas jausiuosi geriausiai?“. Būtent tas treniruoklis padės jums sudeginti daugiausiai kalorijų, nes juo ne tik norėsite naudotis, bet ir nejausite jokių pašalinių dirgiklių (nepatogumo, netgi skausmo), kliudančių jūsų treniruotei. Kam jums reikalingas daug kalorijų sudeginantis treniruoklis, kurio nenaudosite?

„Nėra geriausio treniruoklio, jie visi – puikūs“ – sako žinoma Nike trenerė Holly Rilinger. Žinoma, treniruoklio pasirinkimas turėtų prasidėti nuo savo tikslų ir dabartinio režimo apžvalgos. Ar esate patyrę traumų? Ar norite rezultatus pamatyti greičiau, ar lėčiau, tačiau mažiau prakaituoti treniruočių metu? Ar norite sudeginti daugiau kalorijų? Norėdami išsirinkti tinkamą kardio treniruoklį, iš pradžių turėtumėte žinoti pagrindinius jų skirtumus.

Bėgimo takelis

  • Bėgimo takelis gali pasiūlyti tiek mažesnio, tiek didesnio intensyvumo treniruotes. Treniruočių rezultatus pastebėsite greičiau, jei ant treniruoklio bėgate ar treniruojatės intervalais, tačiau, eidami ant jo, savo kūnui suteiksite mažiau streso.
  • Galite sudeginti daug kalorijų (daugiau nei kiti kardio treniruokliai), treniruočių metų stiprinsite širdies ir kraujagyslių sistemą, padidinsite kaulų tankį (ypač naudinga kovojantiems su osteoporoze).
  • Siūlo įvairius treniruočių intensyvumo lygius. Galite padidinti įkalnę ir greitį.
  • Amortizuojantis bėgimo tako paviršius apsaugo sąnarius.

Elipsinis treniruoklis

  • Elipsinis treniruoklis kūnui suteikia mažiau streso, tačiau juo vis vien galite intensyviai treniruotis.
  • Suteikia galimybę treniruoti viso kūno raumenis. Elipsinis treniruoklis siūlo viso kūno treniruotes, nes treniruočių metu judinsite ir rankas.
  • Platus intensyvumo diapazonas ir universalios treniruotės. Jis suteikia galimybę keisti įkalnę ir pasipriešinimą, taip pat galite judėti pirmyn arba atgal, kas suteikia jūsų treniruotėms universalumo bei leidžia treniruočių metu stiprinti daugiau raumenų grupių.
  • Treniruodamiesi ant elipsinio treniruoklio sudeginsite kiek mažiau kalorijų nei bėgdami ant bėgimo takelio, tačiau šis skirtumas nėra žymus.
  • Treniruotės su elipsiniu treniruokliu nekenkia sąnariams.

Dviratis treniruoklis

  • Dviratis treniruoklis siūlo mažesnio intensyvumo treniruotes, kurios puikiai tinka po traumų ar sužeidimų. Dviračiai treniruokliai su horizontaliomis sėdynėmis puikiai tiks vyresnio amžiaus žmonėms ir turintiems nugaros traumų. Tinkami reabilitacijai.
  • Platus intensyvumo diapazonas. Dviračiai treniruokliai suteikia galimybę didinti greitį ir intensyvumą ir taip padaryti savo treniruotę intensyvesne.
  • Palyginus su kitais dviem treniruokliais, treniruodamiesi su šiuo treniruokliu sudeginsite mažiau kalorijų. Kodėl? Treniruodamiesi jūs sėdite, tad dirba mažiau raumenų ir sudeginama mažiau kalorijų.

Nesvarbu, kurį treniruoklį pasirinksite, visi trys suteikia galimybę treniruotis efektyviai. Kaip jau minėjome, svarbiausia jūsų patogumas ir pomėgiai. Jei mėgstate bėgioti – rinkitės bėgimo takelį, jei norite intensyvesnių viso kūno treniruočių – elipsinį treniruoklį. Jei mėgstate važinėtis dviračiu – jums labiausiai tiks dviratis treniruoklis. Atsižvelkite į savo poreikius ir pomėgius, nes, ilgainiui, bet kuris treniruoklis padės jums pasiekti savo tikslų.

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".