Hamakai po truputį tampa neatsiejama stovyklavimo dalimi. Šiuos įvairiaspalvius audeklus poilsiautojai vis dažniau vežasi su savimi į gamtą. Vieniems hamakas yra pagrindinis poilsio gamtoje daiktas. Kitiems – jis suteikia galimybę miegoti po žvaigždėtu dangumi. Tačiau, prieš perkant hamaką, reikėtų apie juos plačiau pasidomėti. Kiekvienas hamakas turi specifinių savybių, kurias šiame straipsnyje apžvelgsime.

Renkantis hamaką atsižvelkite į šiuos veiksnius:

  1. Dydis: Pagrindinis skirtumas – vienviečiai ir dviviečiai hamakai. Norintiems patogumo rekomenduojame rinktis dvivietį. Net jei juo naudositės vienas, jausitės komfortabiliau ir turėsite daugiau vietos.
  2. Naudojimas: Nepriklausomai nuo to, kaip ir kur naudosite hamaką, pagrindinė jo savybė – patvarumas. Jei dažnai vykstate stovyklauti, atsižvelkite ir į hamako svorį bei dydį tam, kad nekiltų problemų su jo transportavimu. Jei juo naudositės tik savo namo sode ar kieme, atsižvelkite į patvarumą, ilgaamžiškumą ir asmeninius poreikius.
  3. Priedai: Norint pakabinti hamaką tarp medžių, jums reikės specialios įrangos (ją galite rasti čia). Kiti populiarūs priedai yra terminis apklotas, naudojamas esant šaltoms oro sąlygoms, tentas nuo lietaus ir apsauginis tinklelis nuo vabzdžių.

Jei jums užteko šios informacijos, hamakus galite įsigyti čia!

Hamakų dydžiai ir savybės

hamakas tarp medziu gamtoje

 

Kurį pasirinkti – vienvietį ar dvivietį hamaką?

  • Vienviečiai hamakai: Plotis dažniausiai siekia nuo 80 iki 150 centimetrų. Vienvietis hamakas yra praktiškesnis, lengviau tilps į turistinę kuprinę, tačiau nebus toks erdvus ir patogus miegui, kaip dvivietis. Jie atlaiko 115–180 kg svorį.
  • Dviviečiai hamakai: Plotis – nuo 150 iki 200 centimetrų. Kaip jau minėjome, didžiausias dviviečio hamako privalumas yra erdvumas. Tai svarbu siekiant kokybiško poilsio. Jie atlaiko 180–225 kg svorį.

Hamako ilgis: Net ir mažiausio vienviečio hamako ilgis siekia apie du metrus, tad atsižvelgti į tai reikėtų, tik jei esate aukštesnis. Tiesa, rekomenduojame pirkti hamaką, kuris būtų apie 60 cm ilgesnis, nei jūsų ūgis. Taip turėsite erdvesnį hamaką, kuriame poilsis bus kokybiškesnis.

Hamako medžiaga: Savybė, į kurią verta atsižvelgti, yra medžiagos tankumas. Jis parodo hamako patvarumą. Tiesa, ne visi tiekėjai ją pateikia. Šis tankumas apskaičiuojamas denais – kuo daugiau denų, tuo medžiaga tankesnė ir patvaresnė.

Aksesuarai hamakams

hamako tentas pritvirtintas prie medzio

 

Tvirtinimo įranga: Daugelio hamakų komplekte rasite ir karabinus. Tačiau virves, kurių pagalba prikabinsite hamaką tarp medžių, dažnai tenka pirkti atskirai. Įsitikinkite, kad virvių plotis siekia apie du centimetrus, nes plonesnės virvės nėra tokios patvarios ir gali nutrūkti.

Hamako pašiltinimas: Miegodami hamake esant šaltomis oro sąlygomis,  ties pagrindu jausite šaltį. Vienas iš variantų kaip nesušalti – į hamaką įsidėti miegmaišį ir miegoti jame. Tačiau geriausia išeitis – terminis apklotas. Su juo miegoti bus šilčiau, nes jis sugers visą šaltį, o hamako pagrindas išliks šiltas.

Lietaus tentas: Šis aksesuaras įtemptomis virvėmis pritvirtinamas virš jūsų hamako. Didesni tentų modeliai siūlo geresnę apsaugą, nes gali apsaugoti ir nuo šoninio vėjo, dėl kurio gali prilyti ir į hamako vidų.

Tinklelis nuo vabzdžių: Rekomenduojame modelius su 360 laipsnių apsauga, nes jie apgaubia hamako apačią, ir taip nepalieka vietos vabzdžiams patekti į vidų. Taip pat įsitikinkite, kad tinkle yra papildomas tinklelis nuo smulkiųjų vabzdžių ir mašalų, kad apsaugotų jus ir nuo šių vabzdžių.

Aukščiau išvardyti priedai – vieni geriausiai žinomų, juos galite įsigyti čia!

Tikimės, jog šis straipsnis jums padės išsirinkti tinkamą hamaką. Be jų stovyklavimas ar sodo namelio kiemas tampa vis mažiau įsivaizduojamas. Kokybiškus ir ilgaamžius hamakus galite įsigyti ir mūsų parduotuvėje!

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".