Šiais laikais treniruočių volas vis dažniau sutinkamas sporto klubuose ar sportuojančiųjų namuose. Jis padeda atpalaiduoti įsitempusius raumenis, pagreitina jų atsigavimą ir palengvina skausmą. Dalis sportininkų vis dar abejoja treniruočių volų nauda, tačiau mokslininkai teigia, kad jie tikrai naudingi. Raumenų masažavimas volu – miofascialinio atpalaidavimo technika. Kas yra fascija? Tai pluoštinio jungiamojo audinio sluoksnis, sudarytas iš kolageno, supantis raumenis. Raumenys ir fascija gali įsitempti dėl per didelės fizinės apkrovos, pasikartojančių veiksmų, kūno mechanikos ir raumenų silpnumo. Reaguodamas į tai, kūnas gali bandyti apsisaugoti apribodamas jūsų judesių diapazoną. Visgi kaip pasirinkti tinkamą volą? Renkantis reikėtų atkreipti dėmesį į tris svarbiausius parametrus: kietumą, dydį ir medžiagą.

Kietumas. Treniruočių volai būna trijų kietumo lygių: minkšti, vidutiniai ir kieti. Minkštas treniruočių volas labiau tiks pradedantiesiems, ieškantiems patogumo, o ne gilesnio masažo, kuris įmanomas naudojant vidutinio kietumo ir kietus volus. Minkšti treniruočių volai puikiai tinka žmonėms, kurių raumenys jautresni, ir mėgstantiems ne tokį intensyvų masažą. Vidutinio kietumo volas masažo metu padeda pasiekti giliuosius audinius, bet išlaikyti patogumą. Kietas treniruočių volas puikiai tiks norintiems intensyvesnio, gilesnio masažo. Šie volai atpalaiduoja net ir labiausiai sustingusią fasciją. Kieti ir vidutinio kietumo volai gali tarnauti ir kaip atramos atliekant jogos ar pilateso pratimus. 

Dydis. Volai dažniausiai būna nuo 15 iki 90 cm ilgio, skiriasi ir jų diametras bei forma. Ilgi volai naudojami didesniems raumenims masažuoti, pavyzdžiui nugarai, keturgalviams raumenims ir kt. Mažesni volai labiau tiks mažesnių raumenų masažui – rankų, blauzdų raumenims ir kt. Mažesnio diametro volai suteikia didesnį stabilumo pojūtį, nes, masažo metu, esate arčiau žemės. Tai aktualu vyresnio amžiaus žmonėms. Pradedantiesiems labiau tiks siauresni ir trumpesni volai – tokį volą lengviau kontroliuoti. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad būna ir volų grublėtu paviršiumi – jie brangesni, tinkami labiau pažengusiems naudotojams. Šie volai imituoja masažuotojo rankų darbą ir padeda tiksliau pasiekti norimus taškus.

Medžiaga ir struktūra. Ne visi volai pagaminti vienodai. Tai, kaip jis pagamintas, padeda nustatyti jo ilgaamžiškumą ir masažuojamą vietą – svarbius dalykus, į kuriuos reikėtų atsižvelgti prieš perkant. Tuščiaviduris treniruočių volas paprastai nusidėvi greičiau nei pilnaviduris. Jis pigesnis, tačiau galite rasti ir nebrangių pilnavidurių volų, kurie jums tarnaus ilgiau. Volai dažniausiai gaminami iš dviejų tipų medžiagos: EPP ir EVA. Iš EPP putplasčio granulių pagaminti volai – aukštos kokybės, patvarūs, tačiau pigesni. Jie tinkami tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems vartotojams. Jie – puikus atspirties taškas norint pradėti naudotis treniruočių volu. Iš EVA pagaminti volai turi neprilygstamą patvarumą. Jie sukurti tam, kad atlaikytų dažną ir intensyvų naudojimą. Tokius volus dažnai rasite sporto salėse, reabilitacijos klinikose. 

Kaip matote, perkant treniruočių volą reikia šiek tiek pagalvoti. Skirkite tam laiko, kad būtumėte patenkinti savo pasirinkimu, kuris motyvuos jus naudoti volą dažniau. Pradėję nuo šių trijų pagrindinių volo savybių – kietumo, dydžio ir medžiagos – tikrai nesuklysite.

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui