Stepas – treniruočių įrankis, dažniausiai naudojamas grupinių aerobikos treniruočių metu. Žinoma, jį pritaikyti galima ir atliekant įvairias kardio ir jėgos treniruotes. Šiame straipsnyje pateiksime rekomendacijų kaip naudoti aerobikos stepą.

Kaip išsirinkti gerą stepą?

Aukštos kokybės stepą atskirsite pagal kelias pagrindines savybes. Visų pirma jis turi turėti tris reguliuojamos aukščius – ta naudojama iš apačios pritvirtinta platforma. Antra – aerobikos stepas turi turėti neslidų paviršių. Dažniausiai stepo paviršiui naudojama guma su iškilimais. Jei stepo paviršius bus slidus, treniruotės metu galite paslysti ir parkristi taip susižalodami ar patirdami traumą, tad į tai būtinai atsižvelkite pirkdami stepą. Trečia – stepas turi būti patvaru. Daugelis stepų išlaiko iki 110 kg svorį, tačiau patys yra gan lengvi. Stepo svoris neturėtų viršyti 5 kg, tuomet treniruočių metu galėsite jį lengvai perkelti į kitą vietą.

Aukštos kokybės stepai suteikia paminkštinimą, reikalingą atliekant įvairius šuolius. Tam, kad platforma neišslystų iš po kojų, praverčia ant stepo kojelių pritvirtinta neslidi guma. Taip pat reikėtų atsižvelgti į tai, kad stepai įprastai gaminami iš plastiko, tad ant jo nereikėtų mėtyti svorių, kurie gali jį sulaužyti.

Treniruotės su stepu

Treniruočių su stepu įvairovė didelė, tad visų pirma reikėtų atsižvelgti į savo poreikius. Jį galima naudoti tiek kardio ir intervalinėms, tiek jėgos treniruotėms.

Žemiau pateiksime keleto puikių pratimų pavyzdžius:

  • Sumo įtūpstai su gira tarp kojų

Šis pratimas puikiai tiks moterims, kurios nori padailinti šlaunis ir sėdmenis. Jam atlikti prireiks dviejų stepų. Pastatykite juos taip, kad viena koja galėtumėte stovėti ant vieno stepo, o kita – ant kito. Tarpas tarp stepų turi būti toks, kad galėtumėte atsitūpti nesijaudindami, kad gira lies stepą. Pats pratimas nesudėtingas – atsistojame ant stepų sumo pozoje (kojos išskėstos į šalis), ištiesiame nugarą ir įtempiame raumenis. Svorį laikome ištiestose rankose, nuleidę jį tarp kojų. Stovėdami šioje pozoje atlikite įtūpstus. Tūpdamiesi įsitikinkite, kad jūsų keliai nesitraukia į priekį – išlikite pozicijoje, kur keliai sulenkti 90 laipsnių kampu. Darant sumo įtūpstus judesys turi būti trumpesnis, nei atliekant įprastus įtūpstus, tačiau jie šlaunis veikia labiau.

  • Atsistūmimai ir atsispaudimai

Stepas gali tapti puikia atrama atliekant atsistūmimus, padedančius mankštinti tricepso raumenis. Pastatykite stepą sau už nugaros, atsisėskite ant žemės ir atsiremkite į stepą išorinėmis plaštakų dalimis. Kojas į žemę galite atremti kulnais arba pilnai atsiremti į žemę pėdomis. Pakelkite save rankomis ir vėl nuleiskite, tačiau sėdmenimis nelieskite žemės. Šį pratimą galite pakeisti ir atsispaudimais, kurių metu rankas laikykite ne ant žemės, o ant stepo.

  • Užšokimas ant stepo

Pastatykite stepą ir atsistokite šalia jo. Galite atlikti kelias rūšis šuoliukų: 1) galite užšokti abejomis kojomis ir nušokti žemyn; 2) šoktelėję ant stepo pastatykite tik vieną koją, pašokdami į orą darkart pakeiskite kojas. Galite sugalvoti įvairių kitokių pratimų su šuoliukais ant stepo, tiesiog pasitelkite vaizduotę, o jei pritrūko fantazijos, pasinaudokite vaizdo įrašais Youtube platformoje.

Pirmieji stepai sporto salėse atsirado devintajame dešimtmetyje. Jau tada buvo žinoma, kad stepas – itin universalus treniruočių priedas, dažniausiai naudojamas aerobikos užsiėmimuose. Tačiau, kaip matote, jį naudoti galime ne tik aerobikai, tereikia pasitelkti fantaziją!

Comments (0)

No comments at this moment

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".