Svoriai, hanteliai, grifai

Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Filtravimas

Laisvi svoriai internetu

Raumenys sudaro apie 40 % vyrų ir 23 % moterų kūno masės. Sporto šakų ir galimybių stiprinti raumenis – begalė. Vieni tam, kad išlaikytų tobulas kūno linijas, renkasi treniruoklius – daugiafunkcius ar kardio. Kiti, norintys atsikratyti papildomų kilogramų, renkasi kardio treniruotes su svoriais. Hanteliai nėra tik aerobikos atributas. Papildomi svoriai ant rankų, kojų ir kitų kūno dalių bei treniruotės su hanteliais ir giromis padeda sudeginti gerokai daugiau kalorijų nei įprastos treniruotės be svorių. Tiesa, tiek hanteliai, tiek giros ir grifai – vieni iš dažniausiai naudojamų jėgos treniruoklių, todėl laisvus svorius naudoja ne tik norintys numesti svorio, bet ir siekiantys padidinti raumeninę masę. Kai laisvų svorių – ne vienas tipas, išsirinkti tinkamą dažnai sunku. Todėl siūlome keletą patarimų, padėsiančių išsirinkti geriausią laisvų svorių tipą.

Populiariausi laisvų svorių tipai

Laisviems svoriams įprastai priskiriami hanteliai, svoriniai diskai, grifai, pasunkinti kamuoliai, jėgos maišai ir giros. Turbūt, daugumai kyla klausimas, kuo jie skiriasi ir kam jie skirti?

Hanteliai

Skirstomi pagal sporto šakas, dangos tipą bei svorį užpildančią medžiagą. Mūsų asortimente rasite aerobikos hantelių, kurie puikiai tiks treniruotėms namuose. Gumuoti, neopreniniai ir chromuoti hanteliai skiriasi danga, o cementiniai ir vandens hanteliai – svorį užpildančia medžiaga. Keičiamo svorio hanteliai puikiai tiks pažengusiems sportininkams, kurie kaskart nori didinti treniruotės krūvį. Svarbu žinoti, kad visų tipų hanteliai tiks norintiems ne tik atsikratyti papildomų kilogramų, bet ir sustiprinti rankų raumenis bei padidinti šios kūno dalies raumeninę masę.

Jėgos maišai

Naudojami sporto metu, siekiant padidinti jėgą ir papildomam pasipriešinimui pasiekti. Sportuodami su šiais svoriais ne tik padidinsite raumeninę masę ar sprogstamąją jėgą, bet ir pagerinsite stabilumą, mobilumą bei ištvermę. Mūsų asortimente rasite jėgos maišų, turinčių patogias rankenas, skirtų dėti ant kaklo ir įvairių svorių bei dydžių.

Giros

Fitnesas, kultūrizmas, krosfitas, atletika – tik dalis sporto šakų, kuriose gali būti naudojamos giros. Taisyklingai atliekant pratimus su giromis galima pasiekti akivaizdžių rezultatų – numesti svorio, padidinti raumenų masę ar ištvermę. Giros, kaip ir hanteliai, skiriasi ne tik savo svoriu, bet ir danga bei užpildančia medžiaga. Mūsų asortimente rasite įvairių girų: nuo gumuotų ar neopreninių iki plieninių, vinilinių ar vandens.

Svoriniai diskai ir grifai

Taip pat naudojami įvairiose sporto šakose. Kilnojant šiuos svorius, pavyks sustiprinti krūtinės, nugaros, kojų ir sėdmenų raumenis. Svoriniai diskai skirstomi pagal dangos tipą, svorį užpildančią medžiagą ir grifo angos skersmenį. Svoriniai diskai ir grifai dažniausiai naudojami kartu. Visgi, svoriniai diskai gali būti naudojami po vieną, kad pratimai būtų intensyvesni, o grifai kilnojami vieni, jei tik pradėjote aktyviau sportuoti. Svarbu, kad grifas atitiktų svorio angą, todėl, prieš pirkdami šiuos svorius, atkreipkite dėmesį, kad svoriniai diskai gali turėti 30 mm ir 50 mm angą.

Pasunkinti kamuoliai

Puikiai tiks tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems sportininkams. Treniruotės su pasunkintais kamuoliais stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą, didina jėgą bei gerina fizinę formą. Šie kamuoliai skirstomi į medicininius, kimštinius ir svorinius. Pasunkinti kamuoliai labiausiai skiriasi savo struktūra: medicininiai kamuoliai – kietesni, o svoriniai ir kimštiniai – minkštesni, be to, pastaruosius sunkiau suimti, nes šie neturi rankenų kaip kad medicininiai.

5 kriterijai, į kuriuos verta atkreipti dėmesį, perkant laisvus svorius

Išsirinkus tinkamo tipo laisvą svorį, verta atkreipti dėmesį į kitus svarbius aspektus, padėsiančius įsigyti visus Jūsų lūkesčius išpildantį laisvą svorį.

  1. Tinkamas svoris. Norint pasiekti geriausių rezultatų, svarbu, kad treniruotė būtų intensyvi. Žinoma, negalima persitempti ar bandyti atlikti pratimą su svoriu, kurio nepavyksta atkelti, nes taip padidinsite traumų riziką, o ne raumenų masę. Prieš pirkdami laisvus svorius, įvertinkite savo fizinį pasirengimą. Visų tipų laisvi svoriai gali tikti tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems ir profesionaliems sportininkams. Žinoma, kasdien sportuojant, kiekvieno sportininko pajėgumas didėja, todėl reikalingi vis didesni svoriai. Tokiu atveju rekomenduojama pirkti svorių komplektus, kuriuos sudaro tiek lengvesni, tiek sunkesni svoriai, be to, komplektą verta įsigyti ir tada, kai svoriais naudosis keli šeimos nariai – taip kiekvienas ras sau tinkamą. Moterims dažniausiai rekomenduojama rinktis svorius iki 5 kg, žinoma, svorio pasirinkimas priklauso nuo fizinio pasiruošimo. Vyrai gali rinktis ir sunkesnius svorius, tačiau tai nėra taisyklė, o tik rekomendacija.
  2.  Danga. Kaip jau minėjome, tiek giros, tiek hanteliai, tiek svoriniai diskai gali būti padengti specialia danga, kuri apsaugo grindis, nukritus svoriui. Pati populiariausia danga – guminė, kuri ne tik apsaugo grindis, bet ir neleidžia svoriui riedėti. Chromo danga puikai apsaugo patį svorį nuo pažeidimų, o viniliniai svoriai atsparūs drėgmei.
  3. Patogumas. Jei planuojate laisvais svoriais naudotis ilgai, svarbu, kad šie sporto atributai būtų patogūs. Rinkdamiesi jėgos maišus, atkreipti dėmesį į rankenas, kad šį svorį būtų patogu paimti ir kilnoti. Geriausia, kai jėgos maišai turi bent kelias rankenas – tada lengviau kilnoti svorį ne tik vienu būdu, bet keliais, pvz., abiem rankomis horizontaliai ir viena ranka vertikaliai. Kai kurie svoriniai diskai taip pat turi rankenas, todėl tokius diskus lengviau atkelti nuo žemės ir uždėti ant grifo. Jei namuose turite svorių komplektą, tikrai verta įsigyti svorių stovą. Taip svoriai ne tik atras savo vietą namų sporto zonoje, bet ir bus žymiai patogiau pasikeisti svorius treniruotės metu. Patogumo suteikia ir svorių paminkštinimai. Tokius svorius daug lengviau kilnoti, nes mažiau paskausta rankas.
  4. Forma ir spalva. Nors spalva neturi didelės įtakos svorio pasirinkimui, tačiau ryškūs svoriai daug labiau motyvuoja sportuoti. Visgi, mūsų asortimente dominuoja tamsių tonų – juodos ar pilkos spalvos svoriai, nes šios spalvos ne tokios teplios, be to, ant jų mažiau matyti pasibraižymai ar kiti pakitimai. Svorio forma ypač svarbi hanteliams, apvalūs hanteliai lengviau ridenasi, todėl treniruotės metu gali nuo jūsų pabėgti, o šešiakampiai hanteliai gerokai stabilesni.
  5. Kaina. Sakoma, kad kokybiškas daiktas turi kainuoti. Mūsų asortimente rasite tiek pigesnių, tiek brangesnių svorių, svarbu, kad svoriai pigiau laukia klientų išpardavimo metu, o norintys sportuoti su svoriais jau dabar neprivalo mokėti visos sumos iš karto, nes pas mus šią prekę galima įsigyti išsimokėtinai.

Patogus laisvų svorių įsigijimas

Nusprendusiems įsigyti laisvų svorių, siūlome užsukti į Powersport internetinę parduotuvę. Čia jūsų lauks platus visų laisvų svorių tipų pasirinkimas ir puikiai žinomi prekiniai ženklai – Bauer Fitness Body-Solid, EB FIT. Vos kelių mygtukų paspaudimu įsigysite prekę kišenei palankiomis kainomis, o prekių pristatymu pasirūpinsime mes, nesvarbu, kokiame Lietuvos kampelyje gyventumėte.

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".