Hamakai

Hamakai ne tik garantuoja pramogas ir (arba) atpalaiduojantį poilsį gamtoje, bet ir leidžia maksimaliai išnaudoti šiltojo sezono privalumus! Skirtingi hamakų tipai užtikrins, kad kiekvienas suras sau tinkamą: nesvarbu, ar ieškote hamako sodui, ar nuotykiams gamtoje. Puiki kokybė, plati dydžių įvairovė – tai tik maža dalis to, ką galime jums pasiūlyti. Užsukite apsižvalgyti ir patys tuo įsitikinkite!

Kyla klausimų? Paskaitykite mūsų parengtą gidą:

Kaip išsirinkti tinkamą hamaką?
Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Tipas
Didžiausia apkrova
kg kg
Svoris
kg kg
Ilgis
cm cm
Spalva
Filtravimas

Hamakai pigiau

Tobulas vasaros popietės scenarijus, turbūt, skambėtų taip: tolumoje raibuliuojantis vandens telkinys, saulės spinduliai, švelniai kutenantys odą, ir hamakas, kuriame su knyga įsisupę mėgaujamės intriguojančia istorija. Toks scenarijus vilioja bene kiekvieną, todėl dauguma be šio lauko baldo neįsivaizduoja nei vienos vasaros. Tiek lauke, tiek sode, tiek terasoje mėgautis vasariška šiluma šiek tiek pakilus nuo žemės – skamba išties viliojančiai. Kad artėjant vasarai netektų sukti galvos, kaip išsirinkti tinkamą hamaką, siūlome keletą naudingų patarimų, padėsiančių įsigyti svajonių hamaką.

Kodėl verta rinktis hamaką?

Lauko baldų asortimente galima rasti ir kėdžių, ir gultų, ir sūpynių, tačiau, kodėl vis dažniau pasirenkamas Kristupo Kolumbo iš Amerikos atvežtas hamakas? Turbūt, tokį pasirinkimą lemia šio baldo universalumas ir patogumas. Hamakas – išties paprastas lauko baldas, kurį sudaro tik patvarus audeklas ir jo galuose esančios virvės, skirtos hamako tvirtinimui. Tiesa, hamako audeklas puikiai apsaugo nuo drėgnos ir šaltos žemės, todėl, neseniai palijus, ant šio baldo žymiai jaukiau įsitaisyti nei ant pledo.

Hamako medžiaga pasižymi ir puikiu oro cirkuliavimu, vadinasi, gulint ant šio baldo neperkaistama. Būtent dėl šio privalumo hamakas taip pamėgtas šiltuose kraštuose – čia jis tampa vieta ne tik pietų poguliui, bet ir miegui nakties metu. Teigiama, kad gulint ant hamako daug lengviau užmigti, o miegas tampa gerokai gilesnis, todėl kelių valandų poilsis suteiks daug daugiau jėgų ir leis jaustis žvaliau.

Nors hamako medžiaga – tvirta, tačiau šis baldas tikrai nėra sunkus. Jį patogu ir lengva transportuoti, o išskleisti galima bet kur, svarbu, kad tinkamu atstumu būtų du medžiai ar stulpai. Žinoma, jei aplink nėra medžių, hamakui pritvirtinti galima naudoti specialius stovus, kuriuos rasite mūsų parduotuvėje.

Hamakų tipai: gulimi ar sėdimi

Powersport.lt parduotuvėje rasite dviejų tipų hamakų – sėdimų ir gulimų. Tiesa, labiau paplitę gulimi hamakai, ant kurių patogu prigulti ar net nusnausti. Visgi, tokio tipo hamakai užima gana daug vietos, todėl sėdimas hamakas puikiai tiks tiems, kurie namuose ar sode stokoja vietos. Hamakas-kėdė puikus pasirinkimas ir tiems, kurie tikisi ne tik komforto, bet ir pramogos. Dažnai į šiuos lauko baldus įmontuojamos sūpynės, kurios leidžia bent trumpam sugrįžti į vaikystę, kai pagrindinė vasaros pramoga būdavo sūpynės.

Tiesa, renkantis tarp šių dviejų hamakų tipų, svarbu atsižvelgti ir į tai, kokį poilsį mėgstate – mėgautis saulės voniomis atsigulus ar lengvai suptis sėdint. Visgi, jei hamakas skirtas tobulam įdegiui pasiekti, tuomet geriau rinktis gulimą hamaką, nes ant sėdimo nepavyks lygiai įdegti.

Dar vienas aspektas, į kurį turėtumėte atsižvelgti prieš pirkdami vieną ar kitą hamako tipą – jo panaudojimo galimybės. Jei aplink nėra medžių ar stulpų, gulimam hamakui pritvirtinti galima naudoti specialius stovus. Sėdimą hamaką galima pritvirtinti prie terasos lubų, todėl įsigijus tokį hamaką nereiks ieškoti dviejų tinkamu atstumu vienas nuo kito nutolusių medžių.

Papildomi hamakų elementai suteiks Jūsų poilsiui dar daugiau komforto. Stovas puikiai gelbsti, kai aplink nėra medžių ar stulpų. Hamake su brezentu pavyks pailsėti net ir lietui lyjant, o turintys hamaką su tinkleliu galės nesijaudinti dėl uodų. Dar daugiau komforto suteikia papildomi paminkštinimai: sėdimam hamakui – paminkštinta nugaros ir sritis ar nuimama pagalvėlė, o norintiems mėgautis patogesniu poilsiu ant gulimo hamako praverčia pagalvėlė galvai.

Hamako matmenys: ilgis, plotis ir didžiausia atlaikoma apkrova

Be jau minėtų dviejų tipų hamakai dar gali būti skirstomi į vienviečius ir dviviečius. Šie hamakai skiriasi ne tik matmenimis, bet ir didžiausia atlaikoma apkrova. Dviviečiai hamakai puikiai tiks tiems, kurie mėgsta poilsiauti su antrąja puse, nes šie hamakai ne tik ilgesni ir platesni, bet ir jų atlaikoma apkrova yra gerokai didesnė. Vienviečiai hamakai subalansuoti patogiam vieno žmogaus poilsiui, todėl toks hamakas lengvesnis ir kompaktiškesnis. Vaikams skirti hamakai pasižymi mažesne leistina apkrova. Kalbant apie mažuosius poilsiautojus, svarbu paminėti, kad šis lauko baldas yra tikrai saugus – vaikams skirti hamakai sukonstruoti taip, kad mažyliai negalėtų iš jų iškristi. Todėl hamakas-supynės vaikams – puikus pasirinkimas, suteikiantis mažyliams ne tik poilsį, bet ir pramogą.

Hamakui skirta vieta: sode, kambaryje ar terasoje?

Hamakai skiriasi ne tik savo tipu, dydžiu ar atlaikoma apkrova, bet ir montavimo būdu, todėl prieš įsigydami hamaką turėtumėte nuspręsti, kur jį statysite. Vienus hamakus galima tvirtinti ir kambaryje, kiti – tinkami naudoti tik lauke. Pakabinamas hamakas gali būti naudojamas ne tik terasoje, bet ir kambaryje, todėl toks baldas gali tapti išskirtine vaikų kambario interjero detale. Žinoma, tada verta atsižvelgti į hamako dizainą. Svarbu, kad hamakas derėtų prie kambario interjero. Lauko naudojimui skirti hamakai turėtų būti patvaresni, tačiau taip pat svarbu atsižvelgti į šio baldo dizainą, kad jis derėtų su kraštovaizdžiu ir eksterjeru. Prieš pirkdami hamaką atsižvelkite ir į montavimo tipą bei hamako komplektaciją, jeigu joje nerasite laikiklio ar stovo, jais turėsite pasirūpinti patys.

Hamako medžiaga: tinklinė ar vientisa?

Hamako medžiaga lemia ne tik šio baldo dizainą, bet ir patvarumą, todėl norintys įsigyti kokybišką hamaką turėtų atsižvelgti į jo medžiagą. Tinklinis hamakas puikus tuo, kad jame geriau cirkuliuojasi oras, o palijus toks hamakas greičiau išdžiūsta, tiesa, norintiems pasiekti tobulą įdegį, šis hamakas nėra pats tinkamiausias, nes po deginimosi ant kūno gali likti tinklo požymių. Deginimo entuziastams geriau tiks vienviečiai hamakai, pagaminti iš vientisos medžiagos, tiesa, svarbu, kad medžiagos būtų ne per daug, nes ant kūno užkritęs audinys gali užstoti šviesą. Vientisas hamakas taip pat daug saugesnis, todėl  tokį hamaką rekomenduojama rinktis vaikų poilsiui.

Kambario ir sodo hamakai internetu

Svajojate nusnūsti hamake, todėl ieškote, kur šie baldai parduodami pigiau? Įvedę į paieškos laukelį hamakas kaina, nustembate, kad šių baldų kaina nėra palinki klientui? Tuomet siūlome apsilankyti Powersport.lt internetinėje parduotuvėje. Čia rasite tinkamą hamaką tiek sau, tiek savo mažyliui už itin palankią kainą. Norintys dar labiau sutaupyti gali pirkti išpardavimo metu, kuomet hamakai su akcija parduodami dar pigiau. Patogu ir tai, kad pas mus hamaką įsigyti galite ne tik fizinėse parduotuvėse Vilniuje ar Kaune, bet ir internetu. Vos kelių mygtukų spustelėjimu įsigysite kokybišką Amazono, Cattaros, Eco Toys ar kitų prekių ženklų hamaką, o mes pasirūpinsime patogiu ir greitu prekių pristatymu.  

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Ateities pl. 23 b, Kaunas

Darbo laikas I - V:  9.00 - 18.00   VI: 10.00 - 14.00

Reikia patarimo?

arba el. paštu: info@powersport.lt

SPORTO PREKIŲ PARDUOTUVĖ KAUNE

Darbo laikas

I - V:  9.00 - 18.00

VI: 10.00 - 14.00

Ateities pl. 23 b, Kaunas

DVIRAČIŲ SERVISAS
TRENIRUOKLIŲ SERVISAS
ĮRANGOS NUOMA
MONTAVIMAS
GAMYBA
Prekė įsiminta
Prekė pridėta palyginimui

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo. Plačiau skaitykite: "privatumo politika".